Søndag 10. september ble Skogbygda Rundt arrangert for 31. gang, et løp med hovedsakliig Nesbuer på deltagerlista. I år var det 15 deltagere i langløypa på 11 kilometer og 12 i kortløypa på 4,5 km. I tillegg kom trimklasse og barneløp, totaøt 55 deltagere.

Løpet har vært arrangert både som vei- og terrengløp, men er nå tilbake i sin opprinnelige langløype på veier i Skogbygda på grensen mot Odalen - og kunne like gjerne hett Skårerberget Rundt siden det løpes på veier rundt dette skogsområdet.

Arrangørklubben Halmsås og Omegn Skilag fikk begge vinnerne i langløypa.

Mattis Sjøli (40:46) vant herreklassen etter en tøff kamp mot Ingar Stokstad fra G-sport Kløfta som var 5 sekunder etter i mål (41:01). På tredjeplass med 45:12 kom Espen Antonsen fra Halmsås og Omegn Skilag. Dette var 23-åringens første seier i løpet. På kvinnesiden ble det soleklar seier til Ann-Heidi Scharning (49:01) som nå har vunnet både Dragsjøen Rundt og Skogbygda Rundt tre år på rad.

I kortløypa over 4,5 km var 13 år gamle Martin Spigseth fra Raumnes & Årnes IL raskest med tiden 18:03. Veteranen Morten Sundby fra Halmsås og Omegn Skilag (M50-54) var nest raskest med 20:16. De to raskeste i K40-44 var også raskest totalt av kvinnene i kortløypa der arrangørklubbens Ingeborg Hærnes vant med 24:15, 11 sekunder foran Linda Spigseth fra Raumnes & Årnes IL.

Klassevis resultater finner du HER

Vinnerne Ann-Heidi og Mattis. (Foto: Arrangøren)

barne_medaljer.jpgDeltagerne i barneløpet har fått sine medaljer. (Foto: Arrangøren)