Fjorårets mesterskap endte med svensk dobbeltseier i kvinnenes seniorklasse, da Sara Christiansson vant foran Charlotte Andersson. Mathilde Theisen tok den gangen tredjeplassen, men hun deltok ikke i år. Ine Bakken startet heller ikke søndagens terrengløp, og vi vet i skrivende stund ikke hva som er årsak til dette.

Norges lag:
Kristine Meinert Rød, Oppegård IL
Hanne Mjøen Maridal, Strindheim IL
Ine Bakken, IL Gular (startet ikke)
Eli Anne Dvergsdal, IL Gneist

Nathalie Blomqvist fra Finland tok kommandoen fra start.

Finsk kvinne med kommandoen fra start

Nathalie Blomqvist fra Finland ledet an i starten av løpet, men hadde godt selskap av våre løpere Hanne Mjøen Maridal og Kristine Meinert Rød. Eli Anne Dvergsdal (som kom inn i troppen for noen dager siden), fulgte godt med 7-8 sekunder bak tetgruppa.

Etter fire runder og 6,5 kilometer kom Meinert Rød noen meter foran den finske jenta over sanden på vollebayllbanen. Strålende! Norsk i tet igjen. Mjøen Maridal fulgte videre på tredjeplass, 20 sekunder bak duoen i front. Eli Anne Dvergsdal var ved denne passeringen nummer ni. En runde senere kom de to ledende kvinnene litt tettere igjen, men fortsatt med Norges Meinert Rød først.

Det står mellom denne trioen med en finsk og to norske løpere.

Hanne Mjøen Maridal jaktet hele veien.

Finsk seier - norsk sølv og bronse

Slik som løpet utviklet seg hadde vi håpet å se Norges farger først over vollen før oppløpet, men det var finske Blomqvist som kom først og som spurtet inn til gull. Kristine Meinert Rød sikret sølvet og sørget altså for nok et fantastisk norsk resultat. Dette er hennes første fulle sesong som friidrettsutøver. Hanne Mjøen Maridal ga Norge enda en pallplass med sin bronsemedalje, 13 sekunder bak lagvenninne Meinert Rød. Eli Anne Dvergsdal kom inn til en sterk 7. plass.

Finske Blomqvist ble for sterk mot slutten.

Premiepallen: Kristine Meinert Rød, Nathalie Blomqvist og Hanne Mjøen Maridal.

151 Ine Bakken NOR   DNS

1U9A6024.jpgDet ble norsk lagseier med Finland på andre og Danmark på tredje plass.

Sara Christiansson vant dette mesterskapet i fjor, i år blir det en 6. plass.

Charlotte Andersson tok en sølvmedalje i fjor, i år blir det en dårligere plassering: en 12. plass, nesten 4 minutter etter vinneren.

Det var en del tilskuere, også med norske flagg.

Det var også løpere fra Island i dettte nordiske mesterskapet. Her er Íris Dóra Snorradóttir, en av to islandske kvinner i seniorklassen.

Anna Berglind Pálmadóttir, Island.

Hindrer Nanna Bové for Johanna Peiponen i innløpet her? Det kan se ut som om den danske løperen avskjærer løpebanen til sin finske konkurrent.

Les alle sakene fra Nordisk mesterskap i terrengløp 2022. Her finner du også en lenke til flere bilder fra mesterskapet:

Nordisk mesterskap i terrengløp 2022 – dette skjedde.

Kondis var som vanlig tett på Nordisk mesterskap i terrengløp, i år gikk dette i Kristiansand den 6. november. Her kan du enkelt finne alle sakene som vi laget derfra om hvordan det gikk, spesielt med de norske løperne.