Det manglet noen gode norske herreløpere da starten gikk for seniorherrene, ettersom Magnus Tuv Myhre, Jacob Boutera og Abdullahi Dahir Rabi ikke stilte. Allikevel hadde vi et svært solid lag på plass, i tillegg til noen sterke løpere som stilte utenfor konkurransen.
1U9A5209.jpgMax Peter Bejmer fra Sverige tar initiativet ut fra start.

Awet Nftalem Kibrab, Ull/Kisa

1U9A5227.jpgErik Udø Pedersen, Kasper Fosser og Awet Nftalem Kibrab.

Norske utfordrere tok kommandoen

Fra starten av var det Merih Solomon Hallemichael og Senay Fissehatsion fra Ull/Kisa og Norge som tok kommandoen på feltet. Det spesielle er at ingen av de stilte i det nordiske mesterskapet. Etter den første og andre runden hadde vi også, som ventet, vår allsidige løper Kasper Fosser med i tetgruppa. Awet Kibrab, Ibrahim Buraas, Mathias Flak og Trym Tønnessen var også godt med. Det samme var Even Brøndbo Dahl og Erik Udø Pedersen.

Etter 6 kilometer hadde to svenske løpere tatt kontroll foran. Mohammadreza Abootorabi hadde noen meter til sin lagkompis Max Peter Bejmer. Kasper Fosser var godt med på tredjeplass, og hadde fortsatt godt driv. Videre hadde vi Senay Fissehatsion med på fjerdeplass. Tydelig at Fissehatsion vil plassere skapet og vise at han burde vært med på laget. Flak, Buraas, Tønnessen og Brøndbo Dahl lå her på 6. til 9. plass, med kun 3 kilometer igjen. Udø Pedersen, Kibrab og Hallemichael lå på 11. til 13. plass. Norge fortsatte å markere seg godt i nordisk!

Svensk gull og sølv - Fissehatsion med tredjeplass

Abootorabi hadde fortsatt teten med tre sekunder til gode da det gjenstod en runde, med Senay Fissehatsion og Kasper Fosser ti sekunder bak. Danske Simonsen fulgte deretter, med et kobbel av norske resultatsultne løpere bak seg.

Inn på oppløpet etter 9 kilometer var det klart at svenskene skulle ta dobbeltseier i herrenes seniorklasse. Abootorabi vant på 33.49, åtte sekunder foran landsmannen Bejmer. Senay Fissehatsion, som altså ikke stilte på det norske laget, løp inn til tredjeplass 15 sekunder bak vinneren.

Svenske Abootorabi vant herrenes seniorklasse.

Kasper Fosser tok fjerdeplass, mens Mathias Flak løp inn til 6. plass, Brøndbo Dahl 7. plass og Tønnessen 8. plass. Nok en solid norsk innsats!

- Det var høy fart fra start og kun om å gjøre og henge med, fortalte Kasper Fosser etter målgang.
- Bejmer tok teten på andrerunden og dro på skikkelig, så jeg måtte slippe noen meter som jeg aldri greide å ta igjen. Så passerte Senay meg etter hvert, og jeg klarte ikke å ta igjen ham heller. Men jeg er godt fornøyd med fjerdeplass og tredjeplass offisielt. Løypa var kul og variert, og akkurat slik en terrengløype skal være, fortalte han.

Han sa også videre at kombinasjon mellom o-løp og friidrett er noe han ønsker å fortsette med. Utpå høsten er o-løpssesongen gjerne over, og da synes han det passer bra å stille opp i gate- og baneløp.

Mathias Flak som ble nummer 6, og nummer 5 offisielt, hadde ikke trodd det skulle gå såpass bra i dag.
- Jeg liker når det blir bløtt og gjørmete. Jeg synes jeg holdt en god rytme og sprang jevnt underveis. Jeg har mye erfaring fra løping i myr, så jeg er jo en utholdende type med grei kondis. Jeg bør derfor gjøre det bra i terrenget, fortalte Flak etter målgang.

...20 207 Gabriel Ingebretsen NOR Kristiansand LK 40:30.0 6:41.0

Max Peter Bejmer drar på det som er en tetkvartett gjennom de våte partiene av løypen.

Kasper Fosser henger på halen av denne kvartetten.

Awet Nftalem Kibrab, Ibrahim Buras og Mathias Flak følger litt bak teten.

Mohammadreza Abootorabi overtar etter hvert initiativet.

Mathias Flak sjekker at Ibrahim Buras henger på.

1U9A5997.jpgPremiepallen med norsk tredjeplass: Max Peter Bejmer, Mohammadreza Abootorabi og Kasper Fosser.

1U9A6034.jpgSverige vant lagkomkurransen med Norge og Danmark på de neste plassene.

Mohammadreza Abootorabi i løypens våteste parti.

Senay Fissehatsion fra Ull/Kisa var ikke offisielt med på den norske laget til dette mesterskapet, men han ble den beste av de norske deltagerne.

Jacob Sommer Simonsen var best av de danske løperne. Femteplass.

Mathias Flak følger godt på og tar en fin 6. plass.

Even Brøndbo Dahl, 7. plass.

Ibrahim Buras, 10. plass.

Kasper Fosser var etter løpet godt fornøyd med fjerdeplass og tredjeplass offisielt.

Mathias Flak liker når det blir bløtt og gjørmete og var etter løpet godt fornøyd med sin egen innsats.

Målgang for Even Brøndbo Dahl.

Trym Tønnessen var også godt med, 8. plass.

Ibrahim Buras.

Erik Udø Pedersen er en av de mest rutinerte på det norske laget.

Awet Nftalem Kibrab går i mål rett foran klubbkompis Merih Solomon Hallemichael fra Ullensaker/Kisa, men det er kun Awet som har landslagsdrakt denne gangen.

Esben K Rasmussen, Danmark.

Michael Jensen, Danmark.

Arnar Pétursson, Island.

Les alle sakene fra Nordisk mesterskap i terrengløp 2022. Her finner du også en lenke til flere bilder fra mesterskapet:

Nordisk mesterskap i terrengløp 2022 – dette skjedde.

Kondis var som vanlig tett på Nordisk mesterskap i terrengløp, i år gikk dette i Kristiansand den 6. november. Her kan du enkelt finne alle sakene som vi laget derfra om hvordan det gikk, spesielt med de norske løperne.