Løpsforholdene var langt fra idéele med litt over frysepunktet og en betydelig motvind på siste halvdel av runden på 2,5 km i et stort parkområde i Dresden.

Richard Ringer vant halvmaraton i et sterkt europeisk felt, selv om en av favorittene, italienske Daniele Meucci, måtte droppe starten på grunn av forkjølelse. I et jevnt løp der de ti første som kom i mål i løpet 32 sekunder, hadde Ringer et ekstra gir i avslutningen. Han klokket inn på ny personlig rekord på 1:01:33 foran debutanten Nils Voigt (1:01:35) og den tyske maratonrekordholderen Amanal Petros som tok 3. plassen på 1:01:37. Den belgiske europamesteren Koen Naert og Sondre Norstad Moen fulgte deretter med 1:01:38 og 1:01:42. Alle de ti første med unntak av Sondre satte personlige rekorder i løpet

- Akkurat nå er jeg ikke bedre. Det er tidlig på året så det siste trykket manglet. Når det ble som det ble og farta var så lav, er det spurterne som tar det, sa Moen til NTB etter løpet.

Gj.snitt: 20,5 km/h

Til tross for forholdene gjorde Simon Boch en sterk maratondebut. Den tyske vinneren klokket inn på 2:10:48 og tok dermed OL-kravet. Polens Anna Bankowska vant kvinnenes maraton på 2:31:16. Richard Douma fra Nederland og Katharina Steinruck fra Tyskland vant 10 km på hhv. 28:55 og 31:59.

Simon Boch vinner maraton i Itelligence Citylauf Invitational på 2:10:48  (Foto:  Race-News-Service/Norbert Wilhelmi)

På halvmaraton slo Fabienne Schlumpf den sveitsiske rekorden med tiden 1:08:27. (Foto: Race-News-Service/Norbert Wilhelmi)

Med 2:10:48 var Simon Boch den eneste som tok OL-kravet på 2:11:30 i Dresden. Bak ham tok to debutanter 2. og 3. plassen. Belgierne Soufiane Bouchikhi løp på 2:12:39 og Tom Hendrikse kom i mål 2:13:03. Begge de to norske på start, Weldu Negash Gebretsadik og Ådne Andersen, brøt maratonløpet etter henholdsvis 20 og 35 km.

Forhåndsomtale: Sondre Nordstad Moen løper halvmaraton til søndag