Blide løpere klar til start. (Foto: Olav Engen)
Blide løpere klar til start. (Foto: Olav Engen)

Stemningsrapport fra Bislett Ultrafestival

Julebordet på Bislett er godt i gang. Det drikkes og spises og løpes på høyt nivå. På løpebanen går ting rolig for seg, men bak kulissene skjer det mye forskjellig. Kondis har loddet stemningen.

Publisert Sist oppdatert

Alle bilder: Anita Øy

Det er ikke bare på banen det skjer mye under Bislett Ultrafestival. På sidelinjen er det frivillige som står på døgnet rundt for å gi løperne mat og drikke. Privat support har rigget seg til for helgen, og gir sine løpere støtte, råd og informasjon om tempo og plassering.

Motiverende lapper

Rundt omkring på banen henger det lapper med et motiverende budskap, dette er ment for å gi løperne nytt mot når det begynner å røyne på. Mannen bak lappene er Henning Lauridsen. Hvorfor han gjorde dette kan du lese om i hans morsomme blogg: http://henninglauridsen.blogspot.no/2015/11/bislett-24-timers-norges-frste.html

20151120_193339_motiverendelapp1.jpg


"Kun fjolls løper videre når det begynner å gjøre vondt!"

Det er noe i det. Likevel er det en imponerende egenskap hos mange ultraløpere, at de greier å fortsette selv om musklene verker, vannblemmene blir større og større og kroppen holder på å kollapse av trøtthet.

20151120_193553_motiverendelapp2.jpg


"Glory is temporary, pain is forever".

Smerte er vanlig for utøverne på det brutale underlaget på Bislett. Betonggulvet sliter på muskler og ledd, og gir mange plager. Likevel er det mange som ikke gir seg, og fullfører runde etter runde med vaggende bevegelser, og smerte i ansiktet. Sjarmen med ultraløp er evnen til å fullføre løp. Uansett.

20151120_193638_motiverendelapp3.jpg


"Når du begynner å bli sliten er det rett før det går bratt nedover".

Dette er nok sant. En ultraløper har også en evne til å komme seg opp av mørket, og det er ikke sjelden å se at tempo går ned i perioder, for så å se at utøveren får ny giv senere i løpet.

20151120_191456_servicestasjon.jpg


Servicestasjo nen.

Det er mange frivillige som må være på plass for å servere mat og drikke i løpet av døgnene på Bislett. Dette løpet er kjent for sin gode matservering. Det er kanskje ikke så rart når menyen er utviklet av rutinerte ultraløpere, som vet av egen erfaring hvilken mat som fungerer og ikke.

20151120_193127_barfot.jpg


Noen løper barfot...

20151120_195943_stian.jpg


Stian Løkken tar en velfortjent pust i pakken, og sjekker om det er livstegn på mobilen.

20151120_193744_fokus.jpg


Fokusklinikken er på plass for å gi slitne muskler behandling.

20151121_070553_bak.jpg


Det er mye som foregår utenfor banen også.

20151121_070314_Speaker.jpg


Stig Andy er Bislett legendariske speaker. Han motiverer løpere og holder trykket oppe hele veien.

20151121_071019_hvile.jpg


Litt søvn e r nok lurt.

20151121_071411_yngvar.jpg


Bak i kulissene fant vi også 71 grader nord-kjendis Yngvar.

Powered by Labrador CMS