Norges Friidrettsforbund tok i dag ut den norske landslagstroppen til EM terrengløp som går i Dublin søndag 12. desember.

Disse løperne sendes til EM Terrengløp:

Menn U20 6 km:
Abdullahi Dahir Rabi, IL Runar
Esten Hansen-Møllerud Hauen, FIK Ren-Eng
Mathias Vanem Aas, Steinkjer FIK
Vebjørn Hovdejord, Snøgg
Philip Anders Anthelme Masscand, IL Gneist

Kvinner U20 4 km:
Ingeborg Østgård, FIK Ren-Eng
Anna Marie Nordengen Sirevåg, SK Vidar
Mari Roligheten Ruud, IL Runar
Ina Halle Haugen, IL Runar
Thea Charlotte Knutsen, Varegg Fleridrett

Menn U23 8 km:
Mathias Flak, Steinkjer FIK
Magnus Tuv Myhre, Brandbu IF
Simon Steinshamn, IL i BUL

Menn senior 10 km:
Jakob Ingebrigtsen, Sandnes IL
Filip Ingebrigtsen, Sandnes IL
Narve Gilje Nordås, Sandnes IL
Zerei Kbrom Mezngi, Spirit FIK
Bjørnar Sandnes Lillefosse, IL Gular
Tom Erling Kårbø, Stord IL

Kvinner senior 8 km:
Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve
Mathilde Theisen, OSI Friidrett
Ine Bakken, IL Gular

Dette er en stor og solid tropp som har gode sjanser for å skaffe medaljer både individuelt og for lag til Norge. Den eneste klassen der vi ikke stiller med utøvere er i U23 kvinner, ellers har vi gode lag for både senior og junior for kvinner og menn.

I menn senior har vi med Jakob Ingebrigtsen i spissen sammen med sin bror Filip og sterke løpere som Zerei Kbrom Mezngi, Narve Gilje Nordås, Bjørnar Sandnes Lillefosse og Tom Erling Kårbø en reell mulighet til en medalje for laget, kanskje gullet. Og individuelt kan vi ikke gjøre annet enn å tro at Jakob Ingebrigtsen er en favoritt til å vinne EM-tittelen.

Også i U20 kvinner kan vi ha håp om en lagmedalje. Her har vi Ingeborg Østgård som tidligere i høst ble nordisk mester i terrengløp for U20, og hun er også europamester på 1500 meter i U20.

Også i U20 menn stiller vi med en fersk nordisk mester i Abdullahi Dahir Rabi, som blant andre sammen med  Esten Hansen-Møllerud Hauan, Philip Massacand og Mathias Vanem Aas også tok lagseieren i Nordisk Mesterskap.

Karoline Bjerkeli Grøvdal er også et av de sterke norske kortene i årets EM, hun får følge med Ine Bakken og norgesmester og bronsevinneren fra nordisk mesterskap, Mathilde Theisen. De skal bli interessant å se hva OSI-løperen, som utrolig nok begynte å løpe i fjor, kan få til i et europamesterskap.

I U23 for menn kan Magnus Tuv Myhre også svinge seg langt opp på resultatlisten. Han har ikke mistet formen. I helgen gjorde han et godt løp i Warandeloop i Nederland. Mathias Flak og Simon Steinshamn er også gode norske løpere.

Se også Kjell Vigestads vurdering av uttaket til EM Terrengløp: Sterkt svensk lag til EM terrengløp i Dublin 12. desember. Hvem stiller for Norge?

Nettsiden til European Athletics for mesterskapet
Nettsiden til den irske arrangøren av EM

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957