IL Tjalves Mikkel Bakken, som fortsatt er 15 år, forbedret rekorden for 16-17 åringer med ti sekunder til 14.59 i samme felt som Karoline Bjerkeli Grøvdals mye omtalte løp. Den gamle rekorden ble satt av 17-åringen Jørgen Bye Brevik, Strindheim IL tilbake i 2008. Mikkel som i fjor løp for SK Vidar stod med 15.21 fra Norgesløpet i fjor høst som tidligere PB. På bane har unggutten 15,26,33 fra Kvalheimmila på Bislett i fjor. 

Les Kondis-intervju med Mikkel Bakken: Mikkel Bakken med klasserekord og perseras
 

To klasserekorder for Ina

Runars Ina Halle Haugen som har flere måneder igjen før hun fyller 18 år, forbedret den ett år gamle klasserekorden med nesten halvminuttet da hun løp inn som 6. beste dame med 16.28 i Sør-Odal. Både Emilie Moe, SK Vidar og Mari Roligheten Ruud, IL Runar  løp på 16.57 i fjor. Det var likevel ikke personlig bestenotering for Ina Halle Hugen som løp på 16.14 i Perseløpet på Sand i fjor sommer, og Simen Halles lillesøster står dermed med aldersrekorden i to klasser på distansen. 

Maarudløpet - 5km - heat2 - Ina Halle Haugen
Ine Halle Haugen mot mål på Rekordløpet lørdag. (Foto: Samuel Hafsahl)

Tidligere publiserte saker fra Rekordløpet: 
Karoline Bjerkeli Grøvdal under v-rekorden på 5 km gateløp
Stor oppmerksomhet rundt Karoline Bjerkeli Grøvdals rekordløp
141 BILDER FRA REKORDLØPET I IMAGESHOP

Ungdomsstatistikk og klasserorder

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957