Lørdag 9. juli startet Norsk Fjellfestival, og noe av det som innledet festivalen var Trollveggen Triathlon. En ganske så unik traithlonkonkurranse, som er blitt kåret til verdens flotteste fjelltriathlon. 

Først ble det svømt 1200 meter i havnebassenget på Åndalsnes. Videre syklet utøverne gjennom Åndalsnes og opp Romsdalen til Trollveggen, og derfra opp den fantastiske Trollstigen. Avslutningen av konkurransen bød på løpetur fra Trollstigen og opp til toppen av Stabbeskaret/Trollveggen.

Distanser
Svømming: 1200 meter
Sykling: 34 km / 750 høydemeter
Løping: 5,2 km / 750 høydemeter


trollveggen-triathlon-01.jpgDet var stille før stormen fredag ettermiddag. (Foto: Trollveggen Triathlon)
 

Amund Solli satte nådestøtet etter sterk sykkeletappe

Det var Vegard Horgen fra Skarphedin Idrettslag som var raskest i vannet i havnebassenget lørdag formiddag. Han startet ut på sykkeletappen med 56 sekunders forsprang til Dag Johan Fjelde. Ned til Amund Solli fra Team Arses på fjerdeplass var det 1 minutt og 36 sekunder. Men det holdt ikke. Solli syklet strålende og var i tet allerede på første sykkelpassering. Da utøverne satte fra seg sykkelen og snøret på seg løpeskoene var ledelsen hele 3 minutter og 50 sekunder.

Det var Leif Christian Tallaksen fra Stavanger Triathlonklubb som da lå på andreplass, med Haakon Vaaga fra Haugesund Triatlonklubb på tredje. Den tidligere fotballspilleren, og ikke minst syklisten, Knut Anders Fostervold lå på fjerdeplass.

På løpeetappen fortsatte Solli å øke, og han kunne løpe komfortabelt først i mål. Vinnertid 1:43:29, og 4:28 foran nestemann. Tallaksen holdt andreplassen, mens Vegard Horgen kom litt tilbake igjen etter å ha havnet bakover i feltet på sykkeldelen. Han avsluttet på tredjeplass, 5:18 bak vinneren. 

ut-paa-sykkel.jpg
På vei fra svømming og ut på sykkeletappe. (Foto: Skjermdump fra LIVE-stream)
 

Tyra Bardal vant overlegent

I kvinneklassen ble seieren avgjort tidlig. Tyra Bardal fra Trondheim Triatlonklubb hadde en ledelse på over halvannet minutt etter svømmeetappen, og etter hvert skulle det vise seg at sykkeletappen ville gi enda større utslag. Da løpeskoene var på hadde hun et forsprang på 8 minutter og 11 sekunder ned til Julie Hjellbakk Pettersen. 

I mål var Bardal 9:14 foran Pettersen og vant på 2:07:43. Pettersen holdt andreplassen hele veien, og ble nummer to. Bardal avsluttet da med en løpeetappe som var minuttet raskere enn Pettersen. 

Caroline Christie fra Varegg - Fjellgeitene tok tredjeplassen etter en sterk avsluttende løpeetappe. Christie var nummer 13 etter svømmingen og nummer 6 etter syklingen. Allikevel løp hun inn til tredje, 12:26 bak vinneren og 42 sekunder foran Live Kolstad Haanshus på fjerde.


Relevante linker
Se alle resultater her
Trollveggen Triathlon på Facebook
Konkurransens hjemmeside