Norges to representanter i A-heatet på 5000 meter, har en tendens til å prestere på ganske likt nivå. Magnus Tuv Myhre har en personlig rekord på 13:38,69, og Simen Halle Haugen har 13:37,74. Begge er satt i år. Jevnt ble det definitivt også under dagens finale under U23-EM i Estland.

Fulgte hverandre til døra

Det gikk relativt rolig for seg til å begynne med i dag, og den første halve delen av løpet var runft 10 løpere samlet. Så var det en ire som stakk og splittet opp hele feltet. Han hadde en god ledelse i flere runder før han sprakk og kom etter de norske i mål. Det var som nevnt varme forhold i Estland i kveld, og med tanke på at det også ble et løp med noe ujevn fart, så leverte Tuv Myhre og Halle Haugen langt bedre enn det de selv mente etter løpet og til tross for at de var over 20 sekunder bak sine personlige rekorder.

Første 1000 meter ble passert på 2:52,07 (Magnus Tuv Myhre) og 2:52,41 (Simen Halle Haugen).
2000 meter ble passert på 5:40,16 og 5:40,34.
3000 meter ble passert på 8:26,17 og 8:26,61
4000 meter ble passert på 11:14,32 og 11:15,23

For Magnus var km-tidene: 2.52 - 2.48 - 2.46 - 2.48 - 2.46

De to norske la inn en spurtduell på oppløpssida, noe som gjorde at begge sneik seg under 14.00. Riktignok med bare en hundredel for Simens vedkommende. Magnus krysset målstreken først på 13:59,56 mens Halle Haugen noterte 13:59,99. Seieren gikk til Mohamed Mohumed fra Tyskland på 13:38,69. Tyskeren med somalisk bakgrunn har i år løp 1500 m på 3.38 og 5000 m på 13.17. Han var som Magnus og Simen 21 sekunder bak persen. Andreplass gikk til spanske Aarón Las Heras på 13:43,14, som nok er vant til sol og varme, Det store "unntaket" i feltet var islendingen Baldvin Magnusson som tok bronsemedaljen og perset med 13:45,00. Kanskje et et stort felt og 30 graders varme bedre enn vind og vær på Island?

I B-heatet var vi representert med 22 år gamle Mathias Flak, som har en personlig rekord på 13:58,55. Han hadde selvfølgelig også de samme varme forholdene og endte i dag på 14:29,61. Han var 27 sekunder bak vinneren av B-finalen, Francesco Guerra fra Italia, på 14:02,63, som var pers for hans del.

Pottesure norske finalister:  "Elendig og dritdårlig" var alt vi fikk ut av Norges to i dagens A-finale på 5000 meter i Estland. Det var helt umulig å lokke fram et lite smil av guttene som hadde ambisjoner om å ta medaljer. (Foto: Kjell Vigestad)

Start_500m_puljeA_AZ3T7257.jpgStarten: Magnus Tuv Myhre gikk rett i tet mens Simen Halle Haugen startet litt mer beskjedent. (Foto: Kjell Vigestad)

Mathias Flak sleit også med varmen i B-finalen og var helt sikkert misfornøyd med å løpe 30 sekunder saktere enn en fersk pers på 13.59. (Foto: Kjell Vigestad)