Ukas økt er et samarbeid mellom Løpetrening og Kondis. Denne ukas økt er hentet fra et av Løpetrenings programmer for deg som ønsker å løpe halvmaraton på under to timer. 

Varighet/fakta om økten: ​​Ca ​90 minutter inkludert oppvarming, hovedøkt og nedjogg.  

Beskrivelse:

– ​​​​​Gjennom et langt halvmaratonløp vil farten variere noe underveis. Dette kan være pga bakker, svinger, kuppert terreng osv - altså med bakgrunn i løypeprofilen. Det å trene på varierende fart er lurt, sier løpetrener Andreas Gossner hos Løpetrening. 

Denne økta er en tempo- og fartsøkt. Det er derfor viktig med god oppvarming. Jogg rolig i 15 minutter slik at beina og kroppen blir gode og varme. 

Deretter skal du løpe 10 kilometer sammenhengende i variert tempo. Du skal løpe annenhver kilometer i race-pace og annenhver kilometer i såkalt flyt-fart (altså noe saktere enn race-pace). På den første, tredje, femte, syvende og niende kilometeren skal du holde race-pace (5.45 min/km) - og på de kilometerne i mellom skal du holde flyt-fart (6.15 min/km). Altså annenhver kilometer race-pace / flyt-fart.

Etter en tempo-økt som denne er det viktig å avslutte med helt rolig nedjogg i 10-15 minutter​.

Medlemsrabatt:

Medlemmer i Kondis får 15 % rabatt på treningsprogram hos Løpetrening. Fram til 20. august har vi en kampanje som gir Kondismedlemmer 20 % rabatt. Er du ikke medlem kan du melde deg inn her.

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957