Ukas økt er et samarbeid mellom Løpetrening og Kondis. Denne ukas økt er hentet fra et 12 ukers treningsprogram for deg som skal under 25 minutter på 5 kilometer. 

Varighet/fakta om økten:  Ca 50 minutter tredelt økt. 

Beskrivelse: For deg som trener mot kortere distanser - i dette tilfellet 5 kilometer - er det viktig å legge inn mange nok av de rolige og lengre øktene i tillegg til ulike intervall- og terskeløkter. Dette herder beina, og gjør at du bedrer kondisjonen på lang sikt og skåner deg for skader og smovondter. 

Økta er altså tredelt. De første 10 minuttene og de siste 10 minuttene skal du løpe helt rolig, trolig i en fart som tilsvarer ca 7:00 minutter pr km. Den andre delen - altså hovedøkta - er på 30 minutter. Her skal farten økes noe, tilsvarende ca 6:30min/km. Trolig ligger du da i pulssone 2 (høy). Pass på at du ikke går over i pulssone 3 (se evt videoblogg om puls- og pulssoner her)

Også etter en rolig økt med lav intensitet er det lurt å tøye godt ut etter økta. Da er beina freshere til neste økt igjen 🙂


Medlemsrabatt:

Medlemmer i Kondis får 15 % rabatt på treningsprogram hos Løpetrening. Fram til 20. august har vi en kampanje som gir Kondismedlemmer 20 % rabatt. Er du ikke medlem kan du melde deg inn her.

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957