Hallvard Schjølberg vant NM terrengultra i fjor, og han tok også en overraskende fjerdeplass i Ultra-trail du Mont Blanc. Nå fikk han vist at han også behersker tøffe terrengutfordringer med ski på beina. Vinneren beskrev det hele som en tung tur, men i en fantastisk løype over flotte rygger og fjell med havutsikt.

Vinneren holdt på så vidt over 7 timer i den 32 km lange løypa der åtte fjell og 4000 høydemeter skal forseres. Schjølberg hadde knappe 26 minutter til gode på andremann, italienske Luca Frutaz. Kvinnevinner Emma Alzen var også suveren og brukte 9.28.07. 

I kortløypa på 12 km og 1200 hm ble det heimeseier til Mirjam Saarheim og Jan-Levi Brinchmann som begge er fra Svolvær og konkurrerer for Lofoten Ultraløperklubb. Vinnerduoen hadde god margin til Torill Ottesen og Ole Petter Hjelle på andreplass. 

Det blåste til tider friskt på toppene, men sola skinte og stemningen var utrolig god gjennom hele løpet både hos utøverne og crewet langs løypa. Det var vekslende føre, så deltakerne fikk bryne seg på litt av hvert av snøforhold, fra perfekt puddersnø til is og gjennomslagsskare i enkelte partier. 

4 kvinner og 20 menn tok seg til mål i kortløypa mens 4 kvinner og 16 menn fullførte den lange. Ifølge arrangøren var stemningen høy, og godordene fra deltakerne mange. Lofoten Skimo inngår i The Artic Triple, og neste arrangement ut er Lofoten Ultratrail som vil gå 31. mai til 2. juni. Lofoten Triathlon med innlagt NM vil finne sted 16.-18. august. 


Eggen_Foto_KristinFolslandOlsen_March 09, 2019-11.jpgLøypa i Lofoten Skimo må kunne kalles for spektakulær. (Foto Kristin Folsland Olsen) 


Resultater_4000.jpg


Resultater_1000.jpg


Resultater

Oppover_Foto_KristinFolslandOlsen_March 09, 2019-2.jpg
I randonee skal en beherske både motbakkene og nedoverbakkene. (Foto Kristin Folsland Olsen)

Fellene_Foto_KristinFolslandOlsen_March 09, 2019-12.jpgDet gjelder også å være effektiv når en skal av eller på med fellene. (Foto Kristin Folsland Olsen)

Blaast_Foto_KristinFolslandOlsen_March 09, 2019-5.jpgFriskt vintervær må en regne med i så eksponerte fjell. (Foto Kristin Folsland Olsen)

Julia_Levin_maal_Foto_KristinFolslandOlsen_March 09, 2019-34.jpgJulia Levin fra Sverige ble nummer to i kvinneklassen i kortløypa. (Foto Kristin Folsland Olsen)

Utsikt_Foto_KristinFolslandOlsen_March 09, 2019-7.jpgI noen parti er det best å ta beina fatt med skiene på ryggen. (Foto Kristin Folsland Olsen)