Unionsmarathon, som har vært arrangert siden 2005, har blitt Kvalitetsløp. Unionsmarathon er et svært populært løpsarrangement hvor løperne på full distanse starter  i Norge, løper en runde i Sverige og går i mål igjen i Norge.
 
Maraton og halvmaraton har alltid stått på programmet, mens 10 km kom til i 2010. I år arrangeres det 12. Unionsmarathon 1. juli  Arrangører er Bovikens SK (svensk klubb) og Rømskog IL. Arrangementet har også populære barneløp.

Løpet har start (unntatt halvmaraton) og målgang på idylliske Kurøen, en gård ved Rømsjøen, som i dag er et kombinert bygdetun og og kultursenter. Gården ble gitt i gave til Rømskog kommune i 1986. Gårdens historie går tilbake til 1599.

Rett ved målgang kan en også bade, og siden det er veldig grunt er det ypperlig for de aller minste, et ekte familiearrangement. Kondis har vært til stede en rekke ganger og jeg har også deltatt. Dette er et arragement vi virkelig kan anbefale, og nå har de også fått Kondis sitt Kvalitetsstempel..


Hjemmeside for Unionsmarthon

Her er listen over alle Kvalitetsløp.


Maraton_Ivar_Refsland_IMG_6690.jpg
Ivar Refsland i innspurten på Kurøen.  Foto: Heming Leira

Maraton_Johannes_Bergquist_og_skolekamerater_IMG_6126.jpgSkolekamerater på tunet før start på 10 km. Unionsmarathon samler hele bygda til deltakelse.

10km_Svein_Arne_Soelvberg_IMG_6359.jpgMen også utenbys løpere tar turen til Unionsmarathon. Her er veteranløper Svein Arne Sølvberg. Foto: Heming Leira

Halvmaraton_Malin_Klintefjord_IMG_6550.jpg
Svenske Malin Klintefjord trives i Unionsmaraton

VIP_Skigard_2_IMG_6126 (4).jpg
Skigarden på Kurøen er den beste VIP-plassen for innkomst til mål.

Badeplassen_IMG_9606.jpg
Ved siden av løypa (det er løypebåndet du ser) ligger den grunne og fine badeplassen.