Selv om det hadde regnet ganske kraftig i terrenget på forhånd, så fikk man opphold under løpene som denne gangen gikk på Møvik, som var en løype som ble introdusert i karusellen for 3 år siden.

Starten og slutten av løypa går på grusveier, med eller uten gammel skinnegang, forbi en rekke krigsminner, mens den midterste halv­delen har mange delikate skogsstier. I korte partier byr den også på kjempeutsikt mot sjøen.

Løypa hadde også tålt overraskende godt alt regnet den siste uken. Værmessig var det fine forhold for de ca. 200 onsdagsløperne, mens det torsdag kom heftige regnbyger akkurat da teltene skulle rigges til om morgenen. Heldigvis ble det nesten fritt for regn etterpå, med vindstille og god temperatur. Deltakerne fikk en flott løpsopplevelse, og Utvalget høstet masse ros for løypa.

Men en god del av løperne våre ble nok ventelig påvirket av Yrs mange ekstrem­varsler for dagene, siden det foreløpige deltaker­tallet la seg på ganske beskjedne 502, fordelt med 210 jenter og 292 gutter, drøyt 80 færre enn samme løp i fjor.

Alle resultater i Kanonmuséum-løpet 21. september

IMG_1859.jpg
Fra starten i Milslukeren.

Bestetider i vanlig løype, uansett alder, gikk i jente­klassen til følgende: Vinner ble Anine Kallhovd (20:58), tett foran Elisabeth Gill (21:01), deretter Elisabeth Ramsdal (23:00), Bente Gullsmedmoen Hauge (24:39) og Turid Kallhovd (25:27).

Kristoffer Pettersen (39) vant kort løype, og Simen Koland (34) tronet øverst på Milslukeren. Begge er gode ambassadører for løping, og Kondis-reporter Sverre Larsen tok en prat med de to vinnerne, samt noen andre.

Kristoffer Pettersen (39) - vinner av kort løype

IMG_1873.jpg
Kristoffer Pettersen kan juble over seieren i kort løype.

Kristoffer syntes at det var gøy å løpe, og det var glatt og blaut ute i terrenget, men terrenget var ikke til å spøke med, for det var av den ordentlige kaliberen.

– Det var veldig god konkurranse her i dag, og jeg løp en del sammen med Jens Christian Iglebæk. Men jeg brukte kreftene fornuftig, og dermed vant jeg.

– Det var ei veldig gøy løype. Jeg er særdeles fornøyd med karusellen, og på den jobben som arrangøren har gjort her ute. Og det står respekt og mot av at de arrangerer dette løpet her ute i Møvik, sier en både engasjert og alvorlig Kristoffer.

 

Simen Koland (34) - vinner av Milslukeren

IMG_1877.jpg
Simen Koland.

– Løypa var veldig blaut og gjørmete, og mens jeg løp så angret jeg på at jeg ikke brukte terrengskoene mine. Men sånn er det nå engang! Enten kan man endre på noe, eller så er det konstant, smiler Simen som vet at han kan løpe fort.

– Løypa var veldig godt markert, syntes Simen. Det var mange vakter som viste vei, og dermed ble det enkelt å finne fram,

– Terrenget er ypperlig her ute, og man får virkelig teste seg. Og så er det gøy at det er ute med Kanonmuseumet. Jeg har trent her ute da jeg var yngre, og Vågbygda er et kjent område for meg. Og så er det artig at vi har løyper på forskjellige steder i karusellen, for det er alltid noe nytt å bli engasjert og opptatt med, sier en fornøyd Simen.
IMG_1870.jpg
Det står en kanon på Kanonmuseumet på Møvik, og fra den er det god utsikt utover sjøen og Flekkerøya, og den er verdens nest største kanon montert på land. Verdens største kanon ligger på Trondenes fort ved Harstad.

Stein Erik Scheie (60) - deltaker

IMG_1834.jpg
Stein Erik Scheie

Stein Erik synes at det er veldig fint terreng her ute, og man blir glad i det, og venner seg til å sette pris på det. Det er ei flott og variert løype her i dag. Det er varierte og fine stier, og det er en fantastisk utsikt mot havet herfra.

– Samhold og glede er viktige ting med karusellen. Vi må sette pris på hverandre. Og så driver vi med felles aktivitet på løpene, og det gir mange venner, og derfor er karusellen en god og samlende ting i manges liv, smiler Stein Erik.

Bjørn Ekberg (89) - deltaker

IMG_1839.jpg
Bjørn Ekberg (89)

Det er imponerende at Bjørn er med på karusellen, selv i så høy alder som han har i dag. Han liker dette området fordi det går i skogen, det er flott terreng, det er sosialt og fint, og det er god utsikt.

– Man løper denne løypa så smart som man pleier å gjøre det. Det foregår på mange plasser i skogen her ute på Møvik og på Kroodden. Man må se etter der man løper så ikke man skader seg unødvendig. Og så bør man være konsentrert og fokusert på det man skal gjøre, og ikke tenke for mye på alle mulige andre ting. Arbeidsoppgavene er viktige, sier Bjørn og smiler lurt.

Bjørn synes at karusellen har et bra miljø blant de folkene som deltar og er engasjerte med å arrangere. Men han er her først og fremst for å løpe. Det er interessant å løpe i terrenget her ute. Bjørn konkurrerer ikke mot noen, og ingen i klassen hans gjør det heller. Og så trener han 3 ganger i uken, og det er viktig å holde seg i form.

John Magnus Humborstad (74) - arrangør fra Terrengutvalget

IMG_1823.jpg– Dette området er godt likt av mange, og det er heller ikke så rart, for det er et veldig fint naturterreng her ved Kanonmuseet. Det er mye historie tilknyttet stedet, spesielt krigshistorien fra den andre verdenskrigen.

– Løypa er fin i dag. Den går litt på grus og mye på sti. Og de som kommer fra og besøker Kristiansand og som er interesserte i mosjon og i turer, bør merke seg dette området, for man angrer aldri på et besøk av stedet her ute, smiler John engasjert og lurt, han kan karusellen inn og ut.

– Vi håper på at vi unngår griseværet i dag. Vi er heldige som har opphold mens løpene pågår, selv om det har kommet farevarsler fra meteorologene på forhånd. Løypa bærer godt de forholdene som vi har levd under i det siste. Og det gjelder å komme seg igjennom løypa med kroppen vel i behold.