Agnes Tirop har sin unge alder til tross holdt verdensklasse i mange år. Hun har VM-gull i terrengløp og to bronsemedaljer i VM på 10 000 m. Hun tok også medaljer i både terrengløp og baneløp i U20-VM. Under OL i Tokyo i sommer kom hun på fjerdeplass på 5000 m. 

Men så tok altså både løpekarrieren og livet slutt for Agnes Tirop. Hun ble funnet død i sitt eget hus i Iten i Kenya i dag. Hun skal ha hatt flere knivstikk i magen, og mye tyder på at hun er blitt drept. 

– Det er en veldig trist sak, sier Barnaba Korir, talsperson for Athletics Kenya som ifølge TV2 bekrefter dødsfallet.

– Jeg har fått med meg den tragiske nyheten. Veldig trist at en så ung løper og konkurrent går bort på denne måten, sier Norges beste kvinnelige langdistanseløper, Karoline Bjerkeli Grøvdal, i en SMS til TV2.

10000-2-4plass_50D6813.jpg
Vi ser Agnes Tirop på 10 000 meteren under VM i London i 2017 der hun tok bronse. (Foto: Bjørn Johannessen) 
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957