– Vi tror at om vi lager en slik testløype, vil vi motivere også de som ennå ikke har turt å melde seg på et løp til å tørre å løpe på tid. Dette skal jo være helt uformelt og kun for at deltakerne skal kunne teste seg selv fra gang til gang for å se om de har hatt framgang, sier initivtaker for Kondistreninga Trondheim Sol Haugen. 

De ser for seg å kjøre et testløp på våren og høsten, men det vil også være mulig å teste seg selv mellom disse løpene.

– På den måten kan deltakerne se om de forbedrer formen gjennom regelmessig og langsiktig trening. Det er alltid gøy å ha et mål å løpe mot. Noen ønsker ikke å stille opp i store konkurranser, derfor tenker vi at med et slikt uøytidelig og uoffisielt løp kan ufarliggjøre det å «løpe på tid», sier Sol. 

Trening hver tirsdag klokka 20.00

Helt side oppstarten i fjor har gjengen møttes for treninger på tirsdager kl.20.00. Til å begynne med foregikk hver trening på Heimdal i Trondheim kommune, men gruppen har nå valgt å løpe litt ulike steder i byen for å få litt variasjon og mulighet til å dra med flere på treningene.

– Vi vil fortsette med å løpe intervaller i forskjellige former. Det er ofte akkurat intervalløkta som er litt «kjip» å gjøre alene, og mange trenger ekstra motivasjon for å få gjennomført den. Dette er også den enkleste måten å holde gruppa samlet på, om det er stort sprik i nivået hos deltakerne, sier hun.

Ønsker å være et treningstilbud for alle

Kondistreninga Trondheim ønsker å opprettholde gruppa som et tilbud for alle som ønsker å løpe slik at de kan få den lille ekstra boosten i det å trene sammen med andre.

– Når det gjelder antall deltakere så svinger det litt. Vi har vært nede i 4-5, men også oppe i 19-20 deltakere. Det er veldig gøy når vi er mange, da vil alle finne noen som er på omtrent samme nivå som en selv. Sjarmen ved å være færre deltakere er at man får mer tid til å prate med hver enkelt, og også gi mer individuelle trenings- og teknikktips. Siden oppstart 20.november har vi i snitt på de 30 treningene hatt 12 deltakere. Det sier vi oss veldig fornøyd med, sier en fornøyd Kondistrener.