Det som fram til nå har hett "World Half Marathon Championships" vil fra og med 2023 hete World Athletics Road Running Championships". Det er snakk om en løpsfestival som skal strekke seg over ei uke, og det vil også være løp for massene på de to VM-distansene, 5 og 21,1 km. I tillegg vil det gis tilbud om ulike parkløp, løpekonferanser, utstillinger og seminarer med trening og helse som tema.  

Mosjonistene ble første gang inkludert i VM halvmaraton da mesterskapet gikk i København i 2014. Masseløpet ble en suksess, og det ble fulgt opp med tilsvarende tilbud under både VM i Cardiff i 2016 og Valencia i 2018. Men i 2020 ble VM halvmaraton av smittevernhensyn kun arrangert som et eliteløp, i Gdynia i Polen

Allerede er det bestemt at det arrangeres vanlig VM halvmaraton i Youngzhou i Kina 27. mars 2022. Da vil kvinner elite starte klokka 9.30 og menn elite fulgt av mosjonistene klokka 10.00

Foreløpig er ikke arrangør bestemt for gateløpsmesterskapet i 2023, men tolv land skal så langt ha søkt om å få arrangere. Søknadsfristen går ut 1. juni, og World Athletics vil i juli kunngjøre hvor mesterskapet skal gå. For de som har lyst til å være med på løpsfestivalen, er det bare å starte oppkjøringa, enten en tar sikte på 5 km, halvmaraton eller kanskje begge deler. 

Trond_Inge_Carlsen_A20G2904.jpg
Trond Inge Carlsen var en av 273 norske løpere stilte til start da VM halvmaraton gikk i København i 2014. (Foto: Kjell Vigestad) 
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957