De+tre+beste+norske+l%E5+s%E5+%E5+si+samla+etter+at+2+av+10+km+var+l%F8pt.+%D8ystein+Sylta+f%F8rer+an+foran+Svein+Inge+Buhaug+og+%D8rjan+Lunde.+
De tre beste norske lå så å si samla etter at 2 av 10 km var løpt. Øystein Sylta fører an foran Svein Inge Buhaug og Ørjan Lunde.
Best på Vidars herrelag løp Øystein Sylta som ble nummer 31 av 100 løpere. Ørjan Lunde ble nummer 37, Svein Inge Buhaug nummer 54, Martin Kjäll-Ohlsson nummer 66 og Rune Fenne nummer 72. Guttene løp 10 km i ei heller tung løype. Riktignok var det bare en motbakke for hver runde på 2 km, men den var seig nok, og hele veien rundt var underlaget humpete og det var ikke lett å finne noen rytme. Når det i tillegg begynte å snø/regne like før start, så klistra den leirete jorda seg til skoene og gjorde det hele tyngre.

Fride Vullum gjorde sitt beste E-cup-løp noensinne og var godt fornøyd etterpå:

- Målsetninga mi var å komme blant de 20 beste, og når det ble 19. plass, må jeg være fornøyd, smilte 30-åringen som i vinter har fått trent bedre enn på lenge.

Lagmessig gikk det også minst like bra som forventa, og marginen opp til Hässelby på femteplass var hårfin - bare to plassifferpoeng. For svenskene gjorde Lisa Blommé et meget sterkt løp med 12. plass individuelt.

Også det norske herrelaget måtte se seg slått av Sveriges representant, Hässelby. Said Regragui ledet an for svenskene og tok en 25. plass individuelt.

Alle resultat individuelt og i lagkonkurransen (klikk nederst til venstre for å få fram de ulike klassene)

Reportasje hos IAAF

Europacupens heimeside med flere bilder

Kondis.no-reportasje fra fjorårets løp
Rune Fenne - førstereisgutt i E-cupsammenheng
Nivået i E-cupen er høyt og Rune Fenne var en av dem som fikk merke det. Men opplevelsen i Istanbul var en fin erfaring å ha med seg videre for Vidars yngstemann, 20 år gamle Rune Fenne.
Martin Kjäll-Ohlsson fant seg en klynge å ligge i
Omgivelsene var ikke like inspirerende som de var da E-cupen gikk i Caceres i Spania i fjor, men Martin Kjäll-Ohlsson lot seg ikke affisere av verken motorveien på den ene sida, søppelfyllinga på den andre eller det kalde regnet. Tida hans ble 32.57 i løypa som ble opplyst å være 10 km.
Ørjan Lunde sleper på den ene av Gross-tvillingene
Henry og Peter Gross fra Trollhättan er to unge fremadstormende langdistanseløpere. Her er det Peter som prøver å henge på Ørjan Lunde. Til slutt ble Ørjan nummer 37 og Peter nummer 43. Bror Henry løp enda bedre og ble nummer 35. For Ørjan sin del var løpet et stort steg framover i forhold til både E-cupen og resten av fjorårssesongen. Målet hans er å være i storform til maratondebuten i London om to og en halv måned.
Øystein Sylta med jord under skoa
De fleste kom til mål med atskillig tyngre sko enn de starta med. Det var ikke de store nedbørsmengdene, men på enkelte steder i løypa ble det fort litt sleipt. Temperaturen lå så vidt på plussida, men det som starta som slaps gikk etter hvert over til regn.
Øystein Sylta hadde akkurat samme plassering i år som i fjor da om lag 20 færre løpere deltok. Avstanden fram til vinneren var på 2.03 i år mot 2.00 i fjor.
Alberto Garcia tok sin tredje individuelle E-cup-seier
Han var svak favoritt på forhånd og etter å ha ligget i feltet i 7 av 10 km dro Alberto Garcia (3) fra Spania ifra og vant med 18 sekunder. Også i lagkonkurransen var han på vinnerlaget. C. A. Adidas fra Spania var helt suverene med fem mann inne blant de seks beste.
Damefeltet ca. 400 m etter start
Fride Vullum (bak til venstre) åpnet offensivt og sjøl om hun måtte slippe de andre Vidar-jentene litt innpå seg på andrerunden, så hadde hun krefter til en sterk sisterunde. Vi ser den spanske vinneren, Rosa Morato, bak til høyre med startnummer 126.
Fride fighter med sør-europeerne
Det er stort sett sør-europeiske løpere som bruker å dominere E-cupen, og her prøver Fride Vullum og henge på to italienske og ei fransk jente.
Den norske rekkefølgen underveis og i mål
Jevnheten var Vidar-lagets store styrke, og bare 10 sekunder skilte de tre jentene i mål. Fram til teten var det 1.24 for Fride Vullum som gjorde unna de 6 kilometerne på 21.36.
Småhutrende i garderobeteltet en time før start
E-cup er moro og inspirerende sjøl om ikke de ytre forholdene var like idylliske i år som de bruker å være. (Foto: James Holtquist)
To irske tvillinger vant juniorjentenes oppgjør
De lignet hverandre i både fasong og løpesteg, og i mål var det bare ett sekund mellom Charklotte (til venstre) og Rebecca Ffrench O'Carroll. Også på tredjeplass kom ei irsk jente, så lagseieren var så suveren som den kan bli.
I guttas juniorklasse ble det heimeseier til Tyrkia, både indivuelt og i lagkonkurransen. Ungguttene fra Erzurum Turk Telekom forsvarte fjorårseieren, og det ble satt pris på av tilskuerne.