To elbiler til vinnerne av 80 km
Nissan Nordic inngår samarbeid med Ecotrail Oslo med mål om å sette fokus på en mer miljøvennlig hverdag. Nissan er den ledende aktøren innenfor nullutslipps mobilitet og Ecotrail Oslo er det mest miljøorienterte løpsarrangementet i Europa per i dag. Det handler om å sette fokus på adferd i hverdagen, vise hensyn og respektere miljøet. Deltakerne forplikter seg bl.a.til å ikke kaste fra seg noe søppel langs løypa. Alle må bl.a. ha med seg drikkekrus og flaske til påfyll på drikkestasjonene (kun hver 20 km). Når eventuelt søppel skal kastes ved de angitte punktene, skal det kildesorteres.

Videre er det fokus på å respektere alle deltakere og funksjonærer, og å oppføre seg høflig og løpe med glede! Arrangøren tar et overordnet samfunnsansvar med en helhetlig tanke med høy miljøprofil for å bidra til en bærekraftig hverdag og renere klode.

Vinnerne av herre- og dameklassen i Ecotrail Oslo 80 km-distansen vinner 6 måneders fri bruk av en Nissan Leaf elbil.

Samarbeid Vasaloppet (UltraVasan) og EcoTrail Oslo 2015
Det er nå klart at Sveriges og Norges største terrengultraløp inngår et strategisk samerbed.

Ambisjonen med samarbeidet er å etablere UltraVasan og EcoTrailOslo som kvalitative och attraktive terrengultraløp. Dette som et alternativ til landsvegsløp og maraton som i sin tur genererer ett stadig økende antal deltagere.

- Forhåpningen er at vi skal få med flere samarbeidspartnere på sikt og etablere et nordisk forum for terrengultraløp, sier Tomas Pinås til kondis.no.

I samarbeidsavtalen inngår blant annet at det i april-numret av tidsskriftet «Vasalöparen» vil bli fokusert på årets EcoTrail Oslo, mens EcoTrailOslo på sin side vil profilere UltraVasan gjennom eDM ut til ecotrail sin løpsdatabase.

Deltagerpose_John-Henry_Kjersti (640x479).jpg
UltraVasan har løyper både på 45 og 90 kilometer (foto:John Henry Strupstad)

EcoTrail også i Stockholm neste år
Tomas Pinås ligger ikke på latsiden når det gjelder tanker om eksisterende og nye løp.
- Jeg har som ambisjon å løfte ultrasporten i Norden, sier Tomas naturlig ubeskjedent. Han er også tungt inne i forberedelsene til EcoTrail i den svenske hovedstaden. Dato for Stockholm 2016 kommer snart, men det blir i april eller juni.

Målsetting om 1 500 deltagere
Tomas Pinås har nylig vært i Paris der 5 883 løpere fullførte 30, 50 eller 80 kilometer i urbane omgivelser med Eiffeltårnet som målseil. Der fullførte han den lengste løypa med stil for andre året på rad, og plukket opp nye impulser med tanke på neste EcoTrail-arrangement, som altså er i Oslo 23. mai.

- Paris var knallbra, de gutta er skikkelig proffe. De har hundrevis av frivillige som stiller opp, det var super merking, bra organisering og togtransport. Det blir vanskelig å toppe dette, sier Pinås, som lover at det skal jobbes knallhardt.

- Vi arrangerer for å bli, dette er ikke noe engangsrrangement, sier Pinås som allerede har tidfestet 2016-utgaven til 14. mai.

EcoTrail Oslo har en målsetting om minimum 1 500 løpere dette første året, og de er godt i rute med 861 påmeldte per 29. mars. Deltagerne fordeler seg ganske jevnt på distansene 80, 45 og 18 km. Fra de to andre (per 2015) EcoTrail-landene, Frankrike og Belgia, har det allerede kommer 105 påmeldinger.

Påmelding
Deltagerlister

Løpets hjemmeside
Løpets Facebookside

Tidligere omtale:
Store forventninger til Ecotrail Oslo (aug 2014)
Over 300 er hittil påmeldt til ecoTRAIL Oslo (nov 2014)
Ecotrail Oslo gir hele overskuddet til Right To Play (des 2014)
Fortell oss hvorfor du skal løpe EcoTrail Oslo (feb 2015)
Se svarene: Derfor skal vi løpe EcoTrail (feb 2015)
Veien til EcoTrail - sett deg mål og utfordre deg selv (feb 2015)

Om årets EcoTrail Paris:
EcoTrail Paris 20. - 22. mars - den grønne veien til Eiffeltårnet (mars 2015)
Opp- og nedturer i EcoTrail de Paris, for en mer miljøvennlig verden (mars 2015)
 

640_PinåsogChr_fotoAJD.jpgDet er ikke mange som slår det positive løps-engasjementet til Tomas Pinås (til høyre) løpsleder for både EcoTrail Oslo, Vestfold Ultra Challenge, Oslofjorden Rundt og Holmestrand Maraton. Slikt er smittsomt. Tomas løp selv 80 km i Ecotrail de Paris på 9.55 og kvelden før løpet lovet jeg Tomas å løpe en distanse i Holmenstrand Maraton, sier Christian Prestegaard, som var kondis.nos mann i Paris.