Mens Karsten Warholm ble den store forgrunnsfiguren under idrettsgallaen på Hamar, brukte Sondre Nordstad Moen lørdagen til å løpe terrengløp i Italia, og samtidig ble det også kjent at han hadde gått til topps i Det europeiske friidrettsforbundets kåring av månedens friidrettsutøver i desember. 

Sondre var en av fem nominerte, og bakgrunnen for nominasjonen var maratonløpet hans i Fukuoka i Japan i begynnelsen av desember. Det endte med seier på 2.05.48, noe som også var ny europeisk rekord. Sportslig sett var det dermed helt på sin plass at 26-åringen gikk til topps.

En av de andre nominerte, sveitsiske Julien Wanders, som sjøl hadde satt sveitsisk rekord på 10 km med 28.02 under tøffe forhold, var raus nok til å oppfordre folk til å stemme på på "en av mine venner, Jimmy Gressier eller Sondre Nordstad Moen, som leverte store prestasjoner sist måned" - dersom de mente at en av de to fortjente stemmen mer enn han sjøl. Gressier og Wanders ble for øvrig nummer to og tre i kåringa. Jakob Ingebrigtsen var også en av de nominerte. 

I kvinneklassen gikk britiske Harriet Knowles-Jones til topps. Hun tok gullet i U20-klassen i EM terrengløp etter tidligere å ha klart både sølv og bronse i samme mesterskap. 

Harriet_Knowles_Jones_foto_Det_europeiske_friidrettsforbundet.jpg
Britiske Harriet Knowles-Jones vant kåringa i kvinneklassen. (Foto: Det europeiske friidrettsforbundet)

Sondre_Nordstad_Moen_vinner_2017_foto_Det_europeiske_friidrettsforbundet.jpgSondre Nordstad Moen vant Fukuoka Marathon - og kåringa av månedens beste mannlige utøver. (Foto: Det europeiske friidrettsforbundet)