Det 10 km lange terrengløpet ble vunnet av James Kibet fra Kenya, på samme tid som etiopiske Deriba Tesfaye. De første fire rundene, hver på 2 km, gikk i 3 blank-fart, og først på femte og siste runde ble farten skrudd skikkelig opp.

På tredjeplass kom den kanskje største favoritten, Paul Chelimo fra USA. Han kommer opprinnelig fra Kenya, men tok sølv for USA på 5000 m i OL i 2016 og bronse på samme distanse i VM i fjor. Nå var han 4 sekunder bak vinneren og 22 sekunder foran Nordstad Moen. Nordmannen holdt 3 blank-farten helt til mål og løp på 30.00.

- Jeg er veldig godt fornøyd med løpet. Terrenget passa meg bra, og regnet plaga meg ikke. Dette er en fin måte å komme i gang med løpinga igjen etter maratonløpet i Fukuoka, og en bra start på den nye sesongen. Nå drar jeg til Kenya for å få en god treningsperiode der, fortalte Sondre til arrangøren etter løpet.

Sondre ble også slått av heimefavoritten, Yemaneberhan Crippa, med 9 sekunder. Crippa var mannen som var på plassen foran Sondre også i nyttårsløpet BOclassic i Italia nyttårsaften. 16 sekunder bak Sondre kom amerikanske Joseph Gray som i 2015 vant motbakkeløpet Skåla Opp og ble verdensmester i motbakkeløp i 2016

Kvinneklassen ble noe overraskende vunnet av Lilian Rengerud fra Kenya. Hun spurtslo Agnes Tirop mens Hellen Obiri som vant i fjor, måtte nøye seg med en fjerdeplass.

Det var også løp for ungdommer og mosjonister, og i alt skal over 1200 løpere i alle aldre ha vært i aksjon under Campaccio Cross Country som imponerende nok ble arrangert for 61. gang.