Herrer elite løp 10 km i ei rundløype på 1,25 km. Løypa var heller svingete og noe kupert, og med underlag på brostein er det ikke regna som ei rask løype. Muktar Edris som spurtslo Mo Farah på 5000 meteren i VM, vant på 28.45. Sondre Nordstad Moen brukte 29.28, og han var 2 sekunder foran mannen som før jul ble europeisk mester i terrengløp, Kaan Kigen Özbilen fra Tyrkia.

- De første 3 kilometerne gikk bra, men så begynte jeg å føle meg litt tung, så jeg er ikke i min beste form etter kanskje å hvilt vel mye de første 2,5 ukene etter Fukuoka Marathon. Men nå er jeg tilbake i trening og ser framover mot nye mål, fortalte Sondre til arrangøren etter løpet.

26-åringen tenker å stille i et løp til i Italia, et terrengløp utenfor Milano neste helg, før han reiser til Kenya for å forberede seg mot VM halvmaraton som går i Valencia 24. mars.

Kvinner elite løp 5 km i Bolzano, og Agnes Tirop fra Kenya var klar vinner på 15.30. Hennes lagvenninne Margaret Chelimo ble nummer to før to britiske jenter, Stephanie Twell og Emilia Gorecka.

I tillegg til eliteløp var det også ungdomsløp og 5 km for massene der 492 løpere tok seg til mål.

Det var stor stemning og mye tilskuere under BOclassic nyttårsaften. (Foto: arrangøren)