Som skandinavisk kontakt avventer jeg beskjed fra arrangøren. Siden Sahara Marathon går helt motsatt hjørne av Algerie enn In Amenas, trodde jeg at løpet likevel ville gå i år.

I håp om at denne ustabiliteten i området er midlertidig, håper vi snart å kunne starte samtaler om neste Sahara Marathon, et løp med et godt internasjonalt rykte takket være støtte fra løpere rundt om i verden og gjestfriheten de mottar fra de saharawiske familier.Arrangøren og det saharawiske departementet for ungdom og sport vil gå videre med noen tiltak for å støtte de humanitære prosjektene som Sahara Marathon står bak,  leser vi i meldingen.

Fra Norge hadde vi to påmeldte til årets Sahara Marathon pluss sju løpere fra Sverige. To av de svenske løperne har planlagt en løpetur i Spania, siden de allerede hadde kjøpt flybilletter dit. Charterreisen til løpet ble refundert for de andre deltakerne.

Andreas Olsen og Claes Roger Douglas Bremberg (bildet) bestemte seg for å springe fra Madrid til Cuenca, en strekning på 250 km . Den 27. februar hadde de bare 80 km igjen å løpe. Svenskene kan følges på deres blogg.

For alle som er opptatt av Sahara Marathon har det vært en tung tid rundt avlysningen av årets løp. Mange driver solidaritetsarbeidet for flyktningene fra Vest-Sahara. Det er kanskje verst for de som skulle reise dit for første gang, men også for veteranene som kommer igjen år for år. Og ikke minst betyr det at løpet, som har en dimensjon langt utover det det sportslige med vinnertider og medalje, ikke får brakt ut budskapet om solidaritet med det saharawiske folket som er fordrevet fra sitt eget land. 

Vi ser at i noen land har løpere som skulle ha deltatt, istedenfor arrangert solidaritetsløp i sine hjemland.

Ellers tipser vi om info fra Sandblast med godt organisert i formidling fra England. 

Løpets hjemmeside.


Ormaiztegi, Spania: S kunne ikke stoppe hundrevis av løpere som løp for solidaritet med Vest-Sahara.


En masse baller, fotballsko og lagutstyr som skal gis til unge saharawier. (Foto: Diego Muñoz)


Etter mye arbeid har folkene bak Sahara Marathon samlet inn 2500 kilo sportsutstyr til flyktningene som ble sendt fra Spania til Tindouf og flyktningleirene forrige lørdag. (Foto: Diego Muñoz)


Helgen i Colmenar Viejo (Madrid), SADR-Cup i samarbeid med Sahara Marathon. (Foto: Sahara Marathon).


"Night run" i Amsterdam til inntekt for og støtte til Sahara-familier. I natt skulle vi ha vært sammen med dere i ørkenen og løpt for deres kamp for frihet. "Don't stop Running #free sahara" (Foto: Guillem Gallego).

Forhåndsomtale 2012
Løpet 2012

Forhåndsomtale 2009

Forhåndsomtale 2008

Løpet 2008

Løpet 2007

Løpet 2006
Løpet 2005