She-Unit på Norefjell.jpg
Damelaget 'She-Unit' passerer Norefjell med mye energii på lager. (Foto fra løpets facebookside)

Ved passering CP1 i Noresund ved Krøderen etter 105 km hadde "Team Norconsult" med duoen Harald Bjerke og Vegard Tristh en ledelse på 50 minutter på "Nattoget (til Bergen)" bemannet av Gro Siljan Hjukse og Thomas Øderud. "Team Bjørn og antilope" alias Bjørn André Bolsøy og Fredrik Askeland fulgte hakk i hæl som 3. laget gjennom sjekkpunktet. 28 av de 32 lagene som startet fra Soria Moria i Oslo fredag morgen kl 8 var med i løpet et døgn senere. 
 

3/4 av lagene er med

Når det i skrivende stund nærmer seg midnatt natt til søndag, etter snart 40 timers ferd, er antall lag redusert til 24. Alle lag har passert "toppen av løypa" etter 124 av de i alt 515 km som skal tilbakelegges. Med litt ulike oppdateringsintervaller på gps-ene er det høyst uoffislelt, men "Team Rett Vest Endurance" med trioen Eivind Svellingen, Fredrik Berentsen og Fred Andersen ser ut til å være så vidt i føringen når teten nærmer seg Langedrag etter 168 km. Nevnte "Team Norconsult" følger hakk i hæl.

Disse to teamene ser ut til å ha opparbeidet seg en luke ned til "Seigmennene" Gunnar Næss, Samuel Frediksson og Jesper Fagrsten. Mksduoen "Potayto, potahto" med Frode Lein og Therese Falk ligger like bak på 4. plass. Team Salomon med Sidsel Mohn og Kirsti Johnsen Skåtøy er først i løypa av de rene kvinnelagene på 6. plass. 
 

Optimistisk tidsskjema

Det er vel unødvendig å si at det er 2/3 igjen, og at absolutt alt kan skje? Det som er klart er at lagene bruker betydelig lenger tid enn det som var stipulert. Passering CP1 ved Noresund var f.eks. 7 timer bak estimert tid for første lag, og etter to døgn vil det være snakk om et et halvt døgn bak det optimistiske tidsskjemaet. 
 

Trio på topp.jpg
OBT-trio på topp!  (Foto fra løpets facebookside)

Kondis.no vil komme med oppdateringer fram til maksiamaltiden er ute for etter 200 timer, dvs. lørdag 10. juli kl 16.

Du kan også følge løpet på RaceTracker og  løpets facebookside
Oslo Bergen Trails nettsider
Løpets Instagramkonto

Tidligere omtaler på kondis.no:
Norges lengste ultraløp starter fredag morgen
Oslo Bergen Trail har startet - følg løperne via trackingen
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957