Underveis var Sondre Nordstad Moen hele tida med i tetgruppa som ble stadig mindre. Det vil si, han gav av og til noen meter opp den bratteste bakken, for så å på Northug-vis å rulle inn teten nedover etterpå.

Mot slutten var tetfeltet redusert til tre løpere, og det kunne se ut som om Sondre starta spurten litt for seint. I alle fall rakk han ikke å komme helt a jour med vinneren, men begge fikk samme tid - 34.33 - mens tredjemann, Albert Chemutai fra Uganda kom i mål 2 sekunder bak. Vinneren, Tadese Worku, er for øvrig samme mann som ble nummer to i juniorklassen i VM terrengløp i vinter og som der slo Jakob Ingebrigtsen med 45 sekunder. Han som nå ble nummer tre, Oscar Chelimo fra Uganda ble i VM nummer tre, like bak Worku. 

Albert Chemutai er en meget god hinderløper som har løpt på 8.12,29 i år. Langt bak seg hadde Sondre den europamesterenn på maraton fra både 2014, italienske Daniele Meucci, og han som vant maraton i EM 2018, Koen Naert fra Belgia. Så det var sterke løpere Sondre fighta med i løpet på Sicilia. Det ble løpt ti runder ei krevende rundløype på 1,134 km. Her var det i tillegg til en sugende bakke skarpe svinger og trange smug. Underlaget var for en stor del brustein, og det kunne også virke som det var litt glatt i noen av svingene. 34.33 gir en snittfart på 3.03, og det forteller noe om hvor krevende løypa var. Varmen var nok også en faktor sjøl om løpet starta klokka 19 og det stort sett var skygge i de trange gatene. 

Giro di Castelbuono blir av arrangøren hevda å være Europas eldste gateløp, og det ble arrangert første gang allerede i 1912. Bortsett fra under de to verdenskrigene og noen få andre pauseår er det blitt arrangert årlig i slutten av juli. Mange av verdens beste løpere har deltatt, og f.eks. vant Zersenay Tadese på 34.10 i 2010, mens Paul Tergat var først i mål på 34.28 i 2003. Løpet hadde i en kortere periode - fra 1995 til 2004 - en egen kvinneklasse i ei kortere løype. 

Resultat.jpg


Sondre_etter_maal_foto_Giovanni_Certomà.jpgSondre Nordstad Moen viste god form, men ble så vidt slått av Tadese Worku fra Etiopia. (Foto: Giovanni Certomà)

Video av løpet

Daniele_Meucci.jpg
Heimefavoritten Daniele Meucci, som ble europeisk mester på maraton i 2014, var en av mange gode løpere som ble klart slått av Sondre Nordstad Moen. (Foto: Giovanni Certomà)