I modellen Asics betegner som sin "hittill beste langdistansesko" skal det være fire patenter (FlyteFoam, AdaptTruss, Flex Grooves og Guidance Line) og fem teknologiske nyvinninger. 

De fem nyvinningene er: 

  • FlyteFoam: nylig patentert, ASICS’ letteste, mest slitesterke mellomsåle, med organiske fibre for høyeffektiv demping
  • AdaptTruss: nylig patentert og revolusjonerende karbonforsterket, adaptivt stabiliseringssystem
  • Sloped DUOMAX: mellomsåle med dobbel tetthet, som justerer seg fleksibelt etter dynamisk bevegelse
  • Optimized Upper: hanskelignende, ettlags Jacquard Mesh  
  • MetaClutch: utvendig hælkappe med innebygd memory-foam

– Som ledende leverandør innen løpesko må ASICS ligge i forkant. Vi utfordret ekspertene ved ASICS Institute of Sport Science til å utvikle en sko som sprenger de eksisterende designbegrensningene og sikrer oss fremtidig suksess. MetaRun er vår mest teknologisk avanserte sko noensinne og representerer et betydelig gjennombrudd for ASICS. Jeg er glad for at teamet har lagt listen enda høyere enn før for å sette en ny standard for langdistansesko, sier Motoi Oyama, President og CEO i ASICS Corporation.

Fire kjerneegenskaper
I 2013 fikk dr. Tsuyoshi Nishiwaki, administrerende direktør og forskningssjef ved ASICS Institute of Sport Science, en utfordring – å skape ASICS’ best mulige langdistansesko. Det forelå ingen begrensninger eller kompromisser med tanke på tid eller kostnad. Det eneste vilkåret var at MetaRun måtte gi løperne bedre prestasjoner enn eksisterende ASICS-sko på alle de fire kjerneegenskapene for langdistanseløping: lav vekt, stabilitet, passform og demping. Tidligere gikk ofte det ene på bekostning av det andre.

Dr. Nishiwaki og hans team finjusterte hver minste detalj med henblikk på prestasjon, alt fra utformingen av mellomsålen til den nøyaktige plasseringen av X-GEL. Grundig testing med gjennomgang av alle ledd helt fra de kjemiske forbindelsene, samt ubegrenset tilgang på det ypperste av utstyr og ekspertise, førte til at det ble oppdaget nye materialer og teknologiske innovasjoner på hele fem områder, slik at målet til slutt ble nådd.

Lav vekt: Mellomsåle i lettvekts FlyteFoam – med innebygde organiske fibre – er ca. 55 % lettere enn industristandarden og skal bidra til å redusere totalvekten med 20 gram og øke dempingen, slitestyrken og fjæringen.

Stabilitet: Ny karbonforsterket, todelt AdaptTruss skal gi progressiv, adaptiv stabilitet som skal fungere sømløst sammen med den skrånende DUOMAX-konstruksjonen og gi 28 % bedre stabilitet for hælen og 15 % bedre stabilitet for mellomfoten, noe som skal redusere presset og gi mykere overføring.

Passform: Optimalisert overdel med MetaClutch utvendig hælkappe med fôring av memory-foam, og hanskelignende, ettlags Jacquard Mesh skal forbedre både statisk passform (44 % i sideretningen og 26 % i lengderetningen) og dynamisk passform (12 % i sideretningen og 15 % i lengderetningen), slik at skoen skal passe bedre til foten når man står stille og er i bevegelse.

Demping: X-GEL hybrid gel har en formel, utforming og plassering som skal øke hældempingen med 18 %.

– Hos ASICS har vi vært ledende når det gjelder nyskapende løpesko siden Onitsuka utviklet den aller første Marathon Tabi-skoen for over 60 år siden. Siden da har vi satt oss som mål at vi hele tiden skal forbedre produktene våre. Vi designer hver eneste sko slik at den er bedre enn den forrige, så jeg er stolt av det spranget vi har gjort med MetaRun, sier dr. Nishiwaki.
– I morgen vil MetaRun være ASICS’ nye standard for alle fremtidige produkter, noe som betyr enda større fordeler for alle våre kunder. Dette er bare begynnelsen på reisen, avsluttet han.

Asics MetaRun finnes både som dame- og herremodell og er til salgs hos utvalgte forhandlere fra 1. desember i et begrenset opplag på 60 000 par på verdensbasis. 

Vekt: 310 gram
Dropp: 10 mm
Veil. pris: 2500 kr. 

Mer info om Asics MetaRun

Det gjøres oppmerksom på at kondis.no ikke har testet produktet. Denne omtalen er helt eller delvis basert på en pressemelding og representerer ikke nødvendigvis kondis.nos syn på produktet. 

asics-Metarun-Product photography1383.jpg