Foto:  Aurora Dybedokken smiler bredt under junior NM Sigdal.

Hun hadde det ikke like travelt denne gang, selv om det ble fire løp på tre dager.  Aurora Selstad Dybedokken som hun heter, men dere trenger ikke bruke mellomnavnet sier hun ikke særlig anpusten rett etter å ha sikret seg sin andre sølvmedalje på to dager.  

Men hun har ikke alltid drevet med friidrett, faktisk var det svømming hun startet med. Men hun følte ikke svømming var det rette for henne og etterhvert skulle det bli friidrett for alle penga. Jenta som for alvor begynte å løpe fort det året hun fylte15 år.

Etter å ha løpt 1500m på 5.20,39 og tatt 7.plassen i NCC lekene 2009 begynte fremgangen for alvor året etter. I løpet av 2010 presset hun sin personlige rekord på 1500m ned til imponerende 4.46,78 som ble års beste i 15.årsklassen i Norge det året.
 
Også på 2000m, en distanse unik for 15.åringene, ble det UM gull på 6.41,83 også den beste tid av en 15.åring i 2010.


Aurora Dybedokken i samtaler med Tom R. Johansen fra Kondis. Foto: Stig A. Vangsnes

Hun liker best å trene sammen med sine gode lagkammerater i Tyrving, ikke bare på klubbens tre faste kvalitetsøkter, men også på ukas øvrige 3-4 økter. Hun skjønner ikke hvordan toppidrettsutøvere greier å trene alene, samholdet i klubben er for henne det aller viktigste. 

Og kondis har observert at det bare ikke er i Tyrving hun er en populær person, også blant konkurrenter er hun meget godt likt.

For oss med litt kjennskap til friidrettsmiljøet blant de unge i Norge er Tyrving en av de store klubbene innen ungdomsidrett med en rekke sterke utøvere.  Norges største friidrettsstevne for ungdom, Tyrvinglekene klinger godt i miljøet og ble i år arrangert for 63.gang.

Og med Eystein Enoksen som trener burde hun ha alle forutsetninger til å lyktes i årene fremover. Enoksen, velkjent trener i bl.a. Tjalve med utdannelse gjennom Norges Idrettshøyskole og forfatter av en mengde litteratur om trening og kosthold samt velkjent foredragsholder innen nevnte.

Men som vanlig for unge idrettsutøvere står det gjerne en pappa eller mamma bak, for Aurora er det pappa Bjørn Magne, habil både med langrennsski og joggesko på beina. Løp mila i Fornebu løpet i år på 39,37 og ble med det nr 6 i MV45. Og selvfølgelig har Aurora løpt her også, vant 3km i 2010 for jenter i hard konkurranse med sine treningsvenninner Ingvild Drabløs, Leah Røste og Ingrid Muri.

Aurora liker å konkurrere når hun er i form, det virker nesten som hun er i form hele året for Kondis.no observerer henne på de fleste store stevner i Norge året rundt samt VU-spelen i Gøteborg.
 
Under Nordisk/Baltisk u 23 fikk hun et "Wild Card" og sjansen til å være med på 800m og 1500m for Norge på Jessheim. Her var nok konkurransen i tøffeste laget men på 800m slo hun Ingeborg K. Lind som løp med landslagsdrakt og selv om tiden 2.17,50 er et stykke unna pers er dette meget verdifull erfaring å ta med seg vider for jenta som ikke er fylt 17 år ennå. 

Neste store oppgave for henne blir senior NM Hovedmesterskapet i Kristiansand 24.-26.august der hun skal løpe 800m og 1500m. Med den 8. og 7. beste tiden i Norge så langt på nevnte distanser kommer vi ikke til å bli overrasket om den spurtsterke jenta kommer hjem til Bærum med en medalje derfra.

Gullmedalje kan vi (nesten) garantere om hun stiller opp i Ungdomsmesterskapet på Askøy helgen etter. Der er planen å løpe 400m, 800m, 2000m hinder og 3000m, med andre ord en ny travel helg med mange øvelser. 

Det kommer bli spennede å følge henne i årene fremover, hun innehar kvaliteter som kan gjøre henne til en av våre største mellomdistanseløpere innen få år om utviklingen og lysten til å konkurrere fortsetter. Kondis.no ønsker henne hell og lykke videre.

Nordisk/Baltisk U 23 Mesterskap Jessheim

Junior NM Sigdal Hovedartikkel


Aurora Dybedokken, liten og lett, men meget elegant og spurtsterk.