Fredags formiddag gikk startskuddet for den 25. Lovstafetten. Den tradisjonsrike stafetten som hvert år går fra Oslo i øst til Bergen i vest, forener studentene ved de to største juridiske fakultetene i landet på en helt spesiell måte, og er for mange et definitivt høydepunkt i løpet av tiden som student. Etter 28 timer med sykling og løping over 412 km og fire årstider, var det til slutt bergensstudentene som kunne løfte pokalen til værs og juble for seier. 

Den 25. utgaven av Lovstafetten skrives inn i historiebøkene med gullskrift for studentene fra Bergen. I mål på Trengereid var laget fra vest hele 22 minutter og 49 sekunder foran hovedstadslaget. Dette er en tidsdifferanse som det virkelig er et historisk sus over. Til sammenligning var avstanden mellom lagene 4 minutter og 44 sekunder i fjor, mens det i 2017 bare var 52 sekunder som skilte dem fra hverandre. 

Bergenslaget gikk nådeløst til verks og fikk tidlig et grep om stafetten. Etter en forrykende førsteetappe fra Drammen til Vestfossen (på om lag 20 km) ledet Bergen allerede med 3 minutter og 23 sekunder. På denne etappen løp blant andre Jacob Boutera – Gular-løperen som i år har tatt steget inn i den absolutte norgestoppen på mellomdistanse med 3.45.87 på 1500 m og 8.06.41 på 3000 m – og dét i mai måned. Også Gulars Ine Bakken, som så langt i år har notert seg for 9.46.90 på 3000 m, kan nevnes i denne sammenheng.  

Med den første løpeetappen unnagjort, var det nå syklistenes tur til å tre frem i rampelyset. Nå skulle det tilbakelegges 130 km på sykkelen, fordelt på fire etapper. Tradisjonelt har Oslo-laget hatt god kontroll på denne delen av stafetten, men i år stod syklistene fra Bergen imot som aldri før. Etter at den siste av de fire sykkeletappene var gjennomført, var differansen mellom lagene ikke større enn 1 minutt og 17 sekunder i østlendingenes favør. På veien hadde bergenslaget også tatt sin første etappeseier på sykkel siden 2014!

Herfra og inn så bergensstudentene seg aldri tilbake. Gjennom natten ble avstanden til laget fra hovedstaden større og større, og i mål viste klokken en tidsdifferanse på hele 22 minutter og 49 sekunder. Med en slik seiersmargin skriver årets lag fra Bergen seg inn i historiebøkene som en av de mest suverene noen sinne. 

Se også omtale på rett24.no

LovstafettenTrengereid.jpg
Bergenslaget fotografert ved Trengereid. I år vant de suverent. (Foto: Oda Ramsland)