http://www.flowrunners.com/journal 

Tom Stephan Jensen

 

Ecotrail Oslo 50 miles / 80 km – 26. mai 2018 - DNF etter 50 km

Jeg bruker uken etter Soria Moria til Verdens Ende 100 miles (hvordan det var kan du lese her) til å sette ut i praksis alt jeg har tilegnet meg om rask restitusjon, med mål om å klare to ultraløp på en og samme uke, et 100 milesløp og et 50 milesløp. Målet er å kunne stille til start og gjennomføre Ecotrail Oslo 80 km påfølgende helg og at jeg med det skal vite hvor jeg er nå, ikke bare ha en følelse av det. Jeg har justert målsetningen noe etter den raske gjennomføringen som resulterte i en 2. plass på 100 miles, nå skal jeg ikke bare safe rolig gjennom for å være sikker på å fullføre, jeg skal løpe i det samme tempoet og se om det går an å komme ned mot 8 timer. Jeg tar et halvtimes bad med epsomsalt på søndag kveld, og for første gang etter et ultraløp sover jeg godt den første natten uten urolige ben.

At jeg kan gå vanlig dagen etter en 100 miler lover bra, jeg kan til og med gå opp og ned trappen til 5. etasje uten problemer. Jeg tar likevel en dag løpefri. Rolig og kort løpetur før en tur til massasjeterapeut på tirsdag. Så gjør jeg antakelig en blemme ved å løpe 10 km dagen etter en dyp behandling, burde nok holdt meg i skinnet og tatt en enda kortere og roligere tur, eller helt løpefri. Kjenner det ihvertfall i hoften igjen på slutten av turen. Tar derfor løpefri dagen etter, og en kort og rolig tur igjen på fredag. Det kjennes bedre da, så jeg krysser fingrene for at ting likevel har gått seg til. Jeg pakker løpevesten og bagasjebagen og stiller til start.

 

Ecotrail Oslo 50 miles / 80 km – 26. mai 2018 - DNF etter 50 km   

IMG_4280.jpgEcotrail Oslo 80 km er et trivelig terrengultraløp som tar deg gjennom Oslos grønne lunger langs elver, fjorden og i marka, underlaget er grus, sti og asfalt. Samlet stigning er +1700m. Løypen er merket.

Rutinen er mye den samme som forrige helg, bare mye lettere oppakning - dette er tredje gang jeg løper dette løpet så jeg vet hva jeg trenger: God hydrering og salttabletter, fire softflasker og Tailwind, kamera og mobil i løpevesten. Jeg treffer min fetter Knut på Oslo S, nå skal vi løpe sammen som Team Flowrunners. Vi ankommer startområdet kvart over syv, og det er veldig hyggelig å treffe andre kjente ved start – Halvor Steinsholt, Kristian Jahre, lagkameratene Samuel Fredriksson og Monika Kransvik fra Team Compressport, Neil Dryland, Heidi Grønvold, Marit Elvesæter Imset, Nikolai Zahl Marken, Mariann Langås, Liss Vallestrand, Ingrid Lid, Leif Andreassen, Even Nedberg, Anita Kråkmo, Victoria Engebretsen og Peter Jenssen, og sikkert enda noen til.

Vi løper lett og fint ut fra start, og jeg kjenner at det er betryggende når Ingrid som da løper bak meg sammen med Liss sier hun er imponert over at jeg har et så lett steg etter forrige helgs 100 miler. Underveis slår jeg også av en prat med Tomek Kalina, Audun Lind-Eriksen og Erik Andersen fra Bærum Ultrarunners Society, lagkamerat Lena-Britt Johansen fra Team Compressport, Gro Siljan Hjukse, Erlend Jenssen, og flere. Knut og jeg nyter dagen til det fulle.


 Foto: Sportograf  Team Flowrunners - Tom og Knut - på Vettakollen.
Foto: Sportograf
Team Flowrunners - Tom og Knut - på Vettakollen.

 

Les resten av bloggen fra Ecotrail her: 

Ecotrail Oslo 80 km - DNF etter 50 km
 

 Foto: Sportograf Foto: Sportograf