SoloRace!

Löplabbets SoloRace er ukentlige virtuelle løp på 5, 10, 21 og 42 km som ble startet opp for å gi et lavterskel tilbud i en tid da alle fysiske løp var avlyst. Nå er det klart at dette tilbudet vil fortsette også etter at de ordinære konkurransene kommer i gang.

- På grunn av coronasituasjonen ble fysiske løp avlyst, og mosjonister som hadde trent i lang tid for å nå målene sine satt skuffet igjen. De søkte andre utfordringer gjennom Stravasegmenter, distanseutfordringer og lignende. Vi ønsket å bidra med et tilbud som var lavterskel nok til at mange ønsket å delta, men også interessant nok til at de som kniver om pallplassene ville bli med. I samarbeid med vårt mediebyrå RED, ble løsningen SoloRace, forteller  markedskoordinator i Löplabbet, Marianne Solvik, til kondis.no.

- Onsdag 8. april gikk vi live med SoloRace, og godt over 350 deltok denne påskehelgen. Påfølgende uker har vi hatt jevn stigning av antall deltagere, hvor vi forrige uke rundet 500 løpere, sier en fornøyd Solvik.

Løpet gjennnomføres via Strava, slik at Strava-konto er nødvendig for deltagelse. Deltagerne kan løpe flere ganger i løpet av en uke, og velge øktene de ønsker å delta med. De løper der de er, hvor de vil, og når de vil. Startlinjen bestemmer de selv!

- Har du løpeglede er du med, og er du med har du mulighet til å vinne!
- Akkurat nå kaller vi det trygg treningsglede!

Loplabbet_SoloRace_fotokreditering_byAksel.jpg
Løp alene. (Foto: byAksel)

Påmelding og info: http://solorace.loplabbet.no
Löplabbet på facebook

RESULTATER

Resultatlistene for alle distanser og deltagere vises på nettsiden. I dagens løsning er det kun forrige ukes resultatliste som ligger tilgjengelig. Innen neste uke vil arrangøren også legge ut resultater fra de foregående ukene, og det vil til enhver tid ligge tilgjengelig resultatlister for de siste 5 mnd. 

- Vi ser at vi får med flere av de samme hver uke, og det er gøy. Moro er det også med nye navn som kommer med på listene, sier Marianne Solvik.

- For at alle skal kunne være med i konkurransen om premiene har vi valgt å trekke fra deltagerlistene, uavhengig av plassering – hittil har både pallplass og 200. plass blitt premiert, og det synes vi er fint. SoloRace er for alle.

- Hittil har vi valgt å gi ut gavekort som premier – slik at deltakerne selv kan velge fra butikkenes sortiment. Vi justerer premiene hver uke, både i antall og verdier. Dette vil vi fortsette med så lenge vi gjennomfører SoloRace.

 

SoloRace også i fremtiden

- Våre virtuelle løp er ikke bare en erstatning i dagens situasjon, men et tillegg til de konvensjonelle løpene også i fremtiden, da vi ønsker å fortsette med dette utover året, og inn i neste.  Om SoloRace kan være en del av et treningsopplegg som motiverer til å holde på de gode vanene, som å gjennomføre en 5- og 10 km hver uke, samt en 21 km hver måned, har vi oppnådd det vi ville.

- For mange vil det være en terskel å krysse ved å legge ut sitt løp ut i offentligheten – men etterfulgt av en mestringsfølelse og klapp på skulderen for gjennomført løp. For supermosjonistene er det å knive om pallplass uke etter uke kanskje en gulrot i seg selv. Og vi gir oss ikke her. Vi ønsker å utvikle SoloRace utover de 4 distansene vi har i dag, og vil komme med utfordringer som går over noe lengere tid. Kanskje blir antall løpsøkter på en måned neste måneds utfordring, sier og spør Marianne Solvik.
 

Logo.jpg

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957