Det var tungt føre under dagens løp. Etter ei natt med minusgrader hadde det dannet seg is og snø i løypa, og det var, stedvis, ganske glatt. Men været var fint med klarvær og minusgrader. Med tanke på de glatte veiene, var nok de to beste tidene gode under dagens forhold.

Dette var løp nummer 70 totalt etter at ivrige ildsjeler i Volda startet opp igjen det tradisjonelle landeveisløpet rundt Rotevatnet for noen år siden. Men det var det første løpet i 2018. Neste løp går lørdag 24. februar med start kl.12. Da håper vi på bedre føreforhold og flere deltakere enn dagens 11 løpere.

Sindre_Buraas
Sindre Burås Sylte i sitt løp nummer 65 rundt Rotevatnet. Det er imponerende når vi vet at løpet er blitt arrangert 70 ganger i nyere tid.

Steffen_Kraakevik
Steffen Kråkevik hadde tatt turen heilt fra Brattvåg for å springe 6,1 km i Volda

Per_Ernst_Lundberg

Premiedeltakere
Det blei utdelt 5 premier etter løpet. Fra venstre, Per Ernst Lundberg med løp nummer 25, Elin Burås Sylte fikk medalje for 15 løp samtidig som hun er løpets sjefsfotograf, broren Sindre Burås Sylte med 65 løp, Marcus Vedeler har 45 løp og Inge Asbjørn Haugen mottok premie for 20 løp. Inge måtte stille i trimklassen da han gjorde unna løpet på "morrakvisten". Faren til de to søsknene Burås Sylte, Jan Sylte skulle også hatt premie. Han har arrangert alle løpa i Rotevatnet rundt de siste årene, med gode medhjelpere. Takk til han.