Av 106 påmeldte var det 96 fullførende deltakere (42 på 5 km og 54 på 10 km) i årets utgave av Forusløpet i Stavanger som ble arrangerts tirsdag 5. september. Dette var ny deltakerrekord.

Løypa på Forus er rekordrask og innehar to norske gateløpsrekorder; 5 km på 13.28 ved Jakob Ingebrigtsen i 2020 og fjorårets 3 km-rekord på 9.20 satt av Haugesunds Kristine Lande Dommersnes.

Selv om det ikke ble satt norgesrekorder denne gangen, så ble det likevel løpt rekordraskt. Ifølge arrangør Spirit Friidrettsklubb ble det satt personlige rekorder av de fleste av dem som fullførte årets løp.

Sara Busic vant 5 km for kvinner på 16.43 foran Silje Torsvik på 16.46 og Oda Lundeby på 17.00. Mer om Sara Busic og hennes trening kan du lese i dette intervjuet som ble gjort tidligere i år.

Herreklassen på 5 km ble vunnet av Stian Bråten Johannessen på 15.53 foran Hans Petter Aakre på 16.37. Deretteer fulgte Francesco Tosl og Peter Kronberger som begge fikk 16.38.

På 10 km var det Vienna Søyland Dahle som vant kvinneklassen på 35.35 foran Anne Braut og Elisabeth Knudsen som fikk henholdsvis 38.34 og 39.35.

Herreklassen på 10 km ble vunnet av Bjørn Langstein på 33.14 foran Frode Tjelta som løp på 33.51 og Preben Aase på 33.54. Frode Tjeltas resultat gir for øvrige en sterk 5. plass totalt i Kondis sine statistikker for beste resultat i 45-49-årsklassen så langt i år.

Se resultater nedenfor bildet

Starten for Forusløpet har gått. På dette bildet ligger Frode Tjelta (1909) fremst. Han kom til slutt på 2. plass totalt på 10 km bak Bjørn Langstein som vant på 33.14.

10 Livar Tjensvoll Åna BIL M40-44 36:38:00

Frode Tjelta (1909) kom på 2. plass totalt på 10 km på 33.52 og vant klasse 45-49 år. Her passerer han 5 km samtidig som Kristoffer Ingebrigtsen (med solbriller) løper i mål på 5 km med tiden 16.46 og 5. plass i herreklassen.

Bak 5 km-vinner Sara Busic kom Silje Torsvik (786) på 2. plass på 16.46, Oda Lundeby (791, og som for øvrig er Narve Gilje Nordås kjæreste) på 3. plass på 17.00 og Christina Toogood (826) på 4. plass på 17.12.