Det har hittil vært lite koronasmitte i Ålesund, og vi håper at dette skal holde seg framover. Det har vært arrangert løp i Ålesund hver måned siden juni med forebyggende smittetiltak. Disse erfaringene tar Ålesundløpene med seg når de nå skal arrangere Nyttårsmaraton. Arrangøren stiller også den garanti at hvis løpet ikke blir noe av, kan deltakeren bl.a. velge om han vil ha refundert startkontingenten. Det er satt av begrenset antall påmeldinger, da det aldri skal være mer enn 200 løpere samtidig ute i løypen. Arrangøren sier at det per dags dato ikke er noe som tilsier at arrangementet skal bli avlyst.

Ålesund Nyttårsmaraton er et veldedighetsarrangement der alle innkomne midler i år går til Kirkens nødhjelp og dens partner, Verdens Matvare Program (WFP), som nylig fikk Nobel Fredspris. Det som er tragisk nå, er at ringvirkninger av Covid 19 gjør at antall personer som dør av sult har fordoblet seg. Man kan også støtte tiltaket ved å kjøpe løpets T-skjorte som blir solgt ved utdelingen av startnummer og på premieutdelingen.

Maratondistansen starter kl. 10.00 fra Moa, 5 km kl. 11 og halvmaraton har start kl. 12.30. Traséen er relativ flat og lettløpt da en følger veien langs Brusdalsvatnet fram og tilbake. Etter at løpet er ferdig blir det premieutdeling i kjelleren i Spjelkavik Kirke med begrenset plass og god avstand.

På 5 km blir de tre beste av hvert kjønn premiert. På maraton og halvmaraton blir det også premie til klassevinnerne foruten de tre beste totalt. Premien til alle blir deltakermedalje. Det blir også trekt ut noen gavepremier.

Du kan lese mer om arrangementet på løpets nettside

Her kan du melde. deg på

Arrangementet på terminlisten