Osterøy IL har en lang tradisjon med å arrangere nyttårsløp på Valestrand, og årets utgave var den 33. i rekken. Dette nummeret var også deltagerantallet denne gangen, 33 løpere stilte til start på Furubakken kunstgressbane.

Denne gangen ble det delt seier i både dame- og herreklassen. I herreklassen gjorde 14 år gamle Noah Birkeland Raknes en god prestasjon i konkurranse med veteranen Kjetil Monstad. Disse to kom inn på samme tid.

I dameklassen ble det også jevnt løp mellom Annelin Lunde og Siri Hauge.

Siden løpet gikk på nyttårsaften ble deltakerne invitert til å stille i kostymer. Vi så ikke så mange som hadde tatt denne utfordringen, men den mest spektakulære gjennomføringen var nok de tre som hadde bestemt seg for å komme seg gjennom løypen utkledd som ambulansearbeidere på utrykning med en provisorisk båre mellom seg. Nora Nagybakay hadde den noe tvilsomme fornøyelsen av å være pasient på denne båren gjennom hele den 4,4 km lang løypen mens Janos Kozma og Gergely Hamar etter hvert nok ble ganske sliten i armene av denne lange pasienttransporten. Og dette klarte da også de tre friskusene å gjennomføre i den kuperte løypen. Imponerende må vi si!

Det var gode løpsforhold på denne siste dagen i 2019, det var verken snø eller is i løypen, 3 grader og stille.

Ut fra start på kunstgressbanen på Valestrand.

3J6A2144.jpgEn krevende løpsform må vi si!

Resultatliste kvinner Arkoconsult Valestrandsmarka Rundt Nyttårsløp

Navn Tid Sum løp nyttår Pers nyttår Startnr.

Kasper Mo Fuglevik u.t. 1   46

Siri Hauge og Annelin Lunde kommer opprinnelig fra Valestrand, men nå er de studenter og bor utenfor bygden og benytter juleferien til å delta i dette løpet på hjemtraktene. I løypen går det også en løpskarusell i sommersesongen og Siri Hauge har lang erfaring med løypen:

– Jeg har vært med mange ganger i denne løypen, da jeg var liten så dro pappa meg med i barnevogn så jeg har vært med siden jeg var liten.
Annelin Lunde har vært med en gang tidligere, og hun har blitt dradd med av Siri.

Løpsansvarlig Vidar Simmenes kunne dele ut kostymepremie til Ingrid H Bjordal.

Nora Nagybakay, Gergely Hamar og Janos Kozma stod for dagens mest spektakulære stunt: å gjennomføre løpet som ambulansearbeidere med båre.

Janos Kozma kan fortelle at han i fjor vant dette løpet med et nakenstunt (tangatruse), men det samme ville ikke fungere i år så de måtte gjøre noe virkelig crazy.

– Dere var ikke fristet til å la pasienten løpe litt selv da?