Inne i Gaustabanen der løpet gikk, var det lunt med 4-7 varmegrader, mens det ute på den 1883 meter høge Gaustadtoppen var 15 kuldegrader og temmelig frisk vind.   

Stigningen fra start til mål var på 660 høydemeter fordelt på 3111 trappetrinn. Tunnelen er 1050 meter lang, noe som i snitt gir en stigning på hele 39 prosent.

Øyvind Heiberg Sundby var klart best og forserte trappene på 22.54. Det var en forbedring av Jørgen Auklands løyperekord med 1.16.

Primus motor for både Trappefolket og utflukten til Rjukan, Lasse Rypdal, var nest best med 29.24. Bare 13 år gamle Andreas Vestre imponerte med 33.25 og fjerdeplass, mens 67 år gamle Christian Prestegård var i sitt ess og tok ein sjetteplass totalt. På Facebook oppsummerte han løpet sitt slik:

«Resultatmessig vart det også ein opptur for meg, ikkje minst på grunn av min inspirerande hare Christopher Gulbrandsen som starta 30 sekund før meg i intervallstarten. På førehand hadde eg stipulert mi realistiske sluttid til 40 minutt som grunnlag for seeding. Sluttida vart 36.12.»

5 av dei 18 deltakarane var kvinner, og først opp var Thorhild Hammerich. Med 31.04 var ho berre 1.29 bak løyperekorden til Marit Bjørgen. Synne Imeland vart nummer to med 33.53 og Kristine Kierbech nummer tre med 35.04.

Lørdag 18. februar arrangeres det årlige offisielle trappeløpet inne i Gaustabanen. Der er det fremdeles mulig å melde seg på og bli med. 

Trappelopet-Torhild-Hammerich-foto-Lasse-Rypdal.jpgTorhild Hammerich kunne juble for en klar seier i kvinneklassen. (Foto: Lasse Rypdal) 

Trappefolket-Oeyvind-Heiberg-Sundby_foto-Kari-Bjoernaa-Vangen.jpg
Herrevinner Øyvind Heiberg Sundby hadde smilet på plass da han og de andre deltakerne tok banen ned igjen etter endt dyst. (Foto: Kari Bjørnå Vangen) 

Resultater-Trappefolket-4.jpg

Trappelopet-Christopher-Gulbrandsen-og-Christian Prestegaard-foto-Kari-Bjoernaa-Vangen.jpg
Norges kanskje største motbakke-entusiast, Christian Prestegård (til høyre), hadde en frisk fight med Christopher Gulbrandsen, og 67-åringen var hakket sterkere enn 36-åringen. Foto: Kari Bjørnå Vangen) 

Trappefolket-Lasse-Rypdal-foto-Christian-Prestegaard.jpgLeder for Trappefolket, som ukentlig trener i trappene i Holmenkollen, tok en fin andreplass i løpet opp til Gaustatoppen. (Foto: Christian Prestegård)