Sognsvann Rundt Medsols - eller SRM - har vært en institusjon i Oslos løpsmiljø gjennon 19 år. Det har vært arrangert hele 560 onsdagsløp med over 80.000 starter (passerte 80.000 på årets siste løp).

Det første løpet i SRM ble arrangert 9. mai 2001 med Heming Leira og Runar Gilberg som initiativtagere, og Heming var vært "motoren" i dette arrangementet i alle år.

Så er spørsmålet: Var løpet 30. oktober det aller siste?

Ja, det er faktisk mulig.  Neste uke har Sognsvann Rundt Medsols sitt årsmøte. Da kan SRMs videre skjebne bli avgjort. For første gang på mange, mange år er det på årets siste løpsdag uvisst om det blir noen flere Sognsvann Rundt Medsols.

Det er arrangøren som skriver dette på sin hjemmeside: Det aller siste Sognsvann Rundt Medsols

Det er så utrolig mange som har satt pris på SRM opp gjennom årene - og så mange som potensielt kan bidra til at arrangementet fortsetter også neste år, at vi både håper og tror dette blir videreført. I alle fall håper! Om en ukes tid vet vi svaret.

2015_SRM_start.jpg
Fra starten av et løp i 2015. (Arrangørfoto)

hjemmesiden skriver arrangøren blant annet:
Gjennom 19 år har Sognsvann Rundt Medsols arrangert et stort antall løp, hvorav 560 Sognsvann Rundt Medsols, 53 Motbakkeløp i Maridalsalpene, 35 Øyaløp,10 arrangørløp, Brønnøya Rundt (fakkelløp) en gang og faktisk også et sattelittløp i New York City! Det var altså løp nr. 660 totalt som ble arrangert av Sognsvann Rundt Medsols i går kveld.

SRM's facebookside

Picture
SRM har bidratt med enormt mye løpeglede. Her fra et løp i 2014. (Arrangørfoto)

Picture
Det aller første løpet i Sognsvann Rundt Medsols sin historie. Datoen er 9.mai 2001. Runar  Gilberg i lett antrekk fra arrangørene. Kjell Vigestad, daglig leder i Kondis, er klar for å løpe og på sykkel Sten Solfjeld. Bak kamera: Heming Leira​