Speedmax 3D er navnet på siste versjon Speedmax-ski og navnet henviser til nytt materiale i sideveggene. "Gliding Sidewall" er laget for å gi mindre friksjon fra sideveggene mot snøen. Sidekantene vil skrape litt mot kanten av klassisksporene, men størst effekt vil det nok få ved skøyting under løse forhold der kantene på skiene går godt ned i snøen. Noen voldsom forbedring er det nok ikke, men Fischer jobber hele tiden med å forbedre detaljer på sine toppmodeller og dette er et skritt for å gjøre skiene enda litt raskere. Sideveggene er også smørbare for å kunne gjøre skiene enda litt raskere og Speedmax har selvfølgelig fortsatt kaldlimte såler for å gi høyest og jevnest mulig kvalitet på sålematerialet..

Speedmax har bestanding vært litt tyngre enn konkurrentenes toppmodeller og også tyngre enn Fischer sin egen nummer to modell Carbonlite. Fischer sier alle kan lage en lett ski, men det viktigste for en topp ski er spenn og såle. Fischer har bevisst valgt å benytte nok materiale i Speedmax til at skiene får et jevnt spenn i verdensklasse. Den lille ekstra vekten blir mer enn oppveid om du får en ski med et spenn i toppklasse. Klassiskskiene skal eksempelvis ha nok bæring til at du skal kunne gli godt på en ski diagonal, mens du skal kunne tråkke smøringen god ned i snøen når du legger vekten på tåballen og tråkker til i frasparket. Under utviklingen av Speedmax 3D har Fischer kunnet redusere vekten på skiene noe uten at det går ut over Fischer sine høye krav til spenn på sine toppmodeller, så Speedmax 3D skal være både de letteste og raskeste Speedmax-skiene noensinne.

Kondis har fått teste både klassisk- og skøyteversjonene av Speedmax og dette er uten tvil meget gode ski. Vi kommer tilbake med mer detaljer til høsten når vi har fått testet flere par ski over litt lengre tid.