Det var på forhånd rapportert om forsøk på verdensrekord-duell mellom Yomif Kejelcha og Joshua Cheptegei. Rokorden er 26.24 satt av Rhonex Kipruto i Valencia. Duellen ble ikke så tett og jevn som ventet. Kejelcha vant løpet på 26.37 og var med det 16 sekunder raskere enn Cheptegei.

Konstanse Klosterhalfen fra Tyskland er på full fart tilbake etter en sesong der hun har slitt med skader. Hun vant løpet på ny personlig rekord med 31.07. Hun hadde da en seiersmargin på 17 sekunder til den kenyanske løperen, Purity Kajulu.

Blant de norske løperne finner vi flere tre norske jenter med sterke løp. Best av disse var Kristine Lande Dommersnes som satte ny personlig rekord med 32.56. Det er 13 sekunder raskere enn tiden hun satte i nøyaktig samme trasé i for. Dermed brøt hun 33 minutter for første gang i karrieren. Med denne tiden ble hun nummer 8.

Ikke langt bak fulgte Live Solheimdal på en fin 11.plass. Også løperen fra Steinkjer satte ny personlig rekord da hun passerte målstreken på 33.25. 2022-sesongens fremadstormende løper, Kristine Meinert Rød, plasserte seg på 16.plass med 34.09. Dette er omtrent nøyaktig 1 minutt bak personlig rekord.

I herreklassen stilte 3000 meter hinder-spesialisten, Tom Erling Kårbø, til start. Han løp inn til 23. plass på tida 29.37, noe som er tett bak persen på 29.24. Ibrahim Buras ble nummer 27 med 29.48.