Det ble ikke dårlig vær, det ble ikke det helt store problemføret. Bekymringene slo ikke denne gang heller selv om ikke alle fant det ideelle skiparet. De som startet tidlig fikk flotte forhold mens de som startet litt senere fikk litt mer ujevne forhold med varierende løypeforhold.

Det var mange blide ansikter å se i målområdet etter målpassering. Mange så uttrolig friske ut, men hevdet de hadde tatt ut det meste

Resultatene finner du på arrangørens resultatservice!

.

169 er Erlend Haugstad fra Otra IL 3:00:46, mens Mens Kennet Gavoll-Hansen, Oslo Sportslager var sekundet bak.

855 er Arne Sørensen fra Harestua I.L som ble klokket inn på tiden 4:07:36 snaut to minutter etter merkekravet. Tom Erik Maast fra Det norske oljeselskap klarte 3 timersgrensen og fikk tiden 2:59:08. Jonas Nielsen (239) ble nummer 2 i klasse M20-24 med tiden 2:38:16.

 

NRKs Jon Almaas vakte som alltid stor oppmerksomhet da han kom i mål. Han hadde alt han trengte, bra ski, nok mat og drikke, men hadde litt problemer med det som skulle ut av kroppen.  Det gikk greit det også, fordi han har så liten tiss i følge han selv , gikk det fort og effektivt.

For Jon Almaas er det Birkebeinerrennet som er det store og han kommer garantert tilbake neste år. Om han får noen utfordrere slik han hadde det i fjor visste han ikke.  Kanskje Ingerid Stenvold tar utfordringen igjen? Jon klarte merket med god margin på sluttiden 3:27:46.

 Bjørn Rune Gjelsten hadde heller ingen problemer med merket og ble klokket inn på 3:26:11.

 Til tider var det stor pågang i målområdet og vaktmannskapet måtte få deltakerene videre i slusen inn mot Skiskytterarenaen. Først blant disse er Åsgeir Nord som fikk sluttiden 4:31:32.

Det var til tider litt klabb og babb i målområdet, men det gikk ganske greit.

Og noen tok seg helt ut!

Mona H Bjørnerud (7575) fra Kjelsås IL var tydelig glad for å komme i mål til tiden 4:21:55 og til merket som hun klarte med glans. 

Thomas Berger fra Ørje IL på vei inn til mål. Ikke alle var likt kledd, men nesten. Thomas kom inn på 3:37:12 og hadde 3 minutters margin til merkekravet.

Geir Evensen tok sitt 22. merke.

Serviceområdet var flyttet over på Skiskytterarenaen for å få bedre plass. Her ventet mat og drikk og busser for transport ned til Håkons Hall hvor tørre klær og dusj ventet.

 

Tre blide jenter som alle klarte merket f.v. Kari-Anne Fredriksen, Anne Solås og Hanne Monica Storhagen. Hanne Monica fryktet for at hun hadde slått husbond og dermed for husfreden. Og ganske riktig Hanne Monica fikk tiden 4:08:13 mens mannen Børre fikk 4:08:31.

 

Kristian Kjonerud (2701) var ikke helt blid på far Ola som hadde smurt skiene.  Til tross for det ble det merke for Kristian som debuterte i Birkebeinerrennet, og far Ola, begge med god margin.

Den blideste jenta vi fant på Birkebeineren skistadion var Marit Roland Udnæs som overrasket seg selv med 3:48:39. Hun hadde 4 blank som mål og hun kom så fort til Sjusjøen at heiagjengen rakk ikke å heie.

Hans Olav Lyngby hadde en fin tur over fjellet, men med litt variernde føreforhold.