Første lørdag i september går Grensetrimmen i Trysil, et løp som avgjort fortjener større oppmerksomhet. Bortsett fra et par års forsøk på å arrangere et maratonløp fra Sverige til Norge (Grenseløs maraton fra Sälen til Trysil), er det nå bare i Finsrudmarsjen i Eidskog og Grensetrimmen i Trysil du kan krysse (riks)grenser og bryte egne grenser i et og samme løp her i fylket. I sin 21-årige historie har deltakerantallet vært oppe i nesten 100. De siste årene har antallet ligget rundt 50, så også i år. Selv om det i år kom deltakere helt fra Stockholm, er det liten tvil om at litt større blest om arrangementet burde få flere "utabygds" løpere til å bruke nettopp Grensetrimmen som oppkjøring til Birkebeinerløpet. Årets løp gikk forøvrig under ypperlige forhold. Flertallet av damene valgte å gjennomføre uten tidtaking, mens det blant herrene var hard kniving i teten. Erland Kristiansen kapret seieren med henholdsvis 4 og 5 sekunders margin til Roger Olsen og Harald Odde. På 4. plass fulgte Stafan German, også han under halvminuttet etter vinneren.