Det var småkaldt, men ellers fine forhold i Nordmarka da Ivar Formos Minneløp ble arrangert fra klubbhuset til Lyn (ved NIH) lørdag 15. oktober. Med både Furumomila, Nøklevann Rundt, Rosa Sløyfe-løpet og Nesodden på langs samme dag skulle man tro at det ville få negativ uttelling på deltakelsen. Det var i tilfelle helt marginalt, siden Ivar Formos Minneløp samlet imponerende 642 deltakere - bare 14 mindre enn rekordåret i fjor (basert på vår egen telling i resultatlistene).

Les historien bak løpet

Klart flest deltakere var det på17-kilometeren med 288 startende - og med mange sterke navn på startstreken. I herreklassen var det Lyn Skis egen råsterke Joar Thele som vant. Skiløperen vant foran o-løper Anders Nordberg fra Nydalens skiklubb og "baneløper" Sindre Buraas fra Ready på 3. plass. Alle disse er jo sterke uansett underlag. Joar Thele gikk knallhardt ut og ledet hele veien.

Møt hardhausen Joar Thele

Fra før hadde Buraas de to raskeste tidene i Ivar Formos Minneløp etter seirene i fjor og året før. Nå måtte han se at både Thele (1:03:15) og Nordberg (1:04:11) slo de tidene, mens han selv (1:05:47) kom litt bak. I fjor slo han Thele (3. plass) med 48 sekunder.

Bak den nevnte trioen kom flere eliteutøvere fra ulike kondisjonsidretter: En av den var ultraløper Eirik Haugsnes på 4. plass - som om to uker representerer Norge i VM i terrengultra i Braga, Portugal. - Løypa var for flat for han, meldte Haugnes etter løpet. Og for kort, supplerer vi.

Herrepallen med Sindre Buraas, Joar Thele og Anders Nordberg (arrangørfoto).

Joar sammen med mor Randi som har strikket IFM luen - som du kan se på forrige bildet (arrangørfoto).

20 281 Lars Jacobsen WIL Menn 23-39 år 01:15:22

Guro Flatekval fra Oppsal IF var helt suveren i kvinneklassen. Hun holder kanskje ikke samme nivå som for noen år siden, likevel mer enn rask nok til å "knuse" konkurrentene i Ivar Formos Minneløp. Arrangørklubben tok de andre pallplassene, og Inger Hægstad Krüger som løper i K50-54, imponerte med 2. plass totalt.

Pallen i kvinneklassen med Julie Wahr-Hansen, Guro Flatekval og Inger Hegstad Krüger (arrangørfoto).

10 150 Kristin Grenan Multiconsult BIL Kvinner 40-44 år 01:33:35

På 9 kilometer ble det seire til Jens Kortner fra Herkules Friidrett med tiden 39:18 og Nora Ugland som løp på 40:55.Resultater fra alle løypene, totalt og klassevis finner du på linken nedenfor.