Hedersløpet hadde 176 registrerte i mål på Akershus festning fordelt på 68 på 10 km og 74 løpere på 5 km, i tillegg til 34 på 5 km marsj. I tillegg var det mulig å delta ved å løpe en av distansene virtuelt for de som ikke hadde anledning til å ta turen til hovedstaden. 36 benyttet denne muligheten.

I de tre første utgavene var det henholdsvis 148, 257 og 248 deltagere i løpet, iberegnet marsjklasser på begge distanser. I år var det bare 5 km marsj.

Tøff bakke i Hedersløpet opp til toppen av festningen. (Foto fra løpets facebookside)

For kort 10 km

Løypa var kontrollmålt, og løpet er godkjent av Kondis som kvalitetsløp. Det skjedde imidlertid en feil ved merkingen slik at 10 km ble for kort i år. Arrangørene beklager dette og lover å komme tilbake med eksakt løypelengde neste år.

Marita Thorsvik Hartz fra Drammen forsvarte seieren fra fjorårets løp fulgt av Karina Lie fra Hvittingfoss og Jenny Toftner fra BUL. Seieren i herreklassen gikk til Jørgen Tresselt foran Audun Martinsen, begge fra Oslo,  med Vegard Solhaug fra Søndre Ål på 3. plass.

Marita Thorsvik Hartz langer ut på brosteinen og inn  til seiier på kvinnenes 10 km. (Foto fra løpets facebookside)

Hege Gathen fra Fredrikstad IF var beste kvinne over 50 år på 4. plass totalt med 44:26. (Foto fra løpets facebookside)

Bjørn Lauglo fra Stovnerkameraten holder koken og var eldste løper på 10 km. (Foto fra løpets facebookside)

Imponerende 5 km av 11-åring

Embrik Nordset fra Nittedal (11) løp 5 km på 17:26 og knep 2. plassen totalt i løpet bare slått av suverene Simon Østreng Veland fra Haugesund IL som noterte sterke 15:39 i den ikke alt for raske løypa med mange svinger, litt bakker og en del brostein. Iver Skibsrud fra Bygland ble 3. mann.

​I kvinneklassen ble det spennende oppgjør mellom Lene Sandem Hasseleid fra Torshov Sport som med 19:12 var sju sekunder raskere enn Frida Byfuglien, Team NRP. Hilde Visthoff Drange fra Gneist løp inn til 3. plass 32 sekunder bak vinneren.

11-åringen Embrik Nordset fra Nittedal løp inn til 17:26 på Akershus festning og tok 2. plassen uansett klasse på 5 km. (Foto fra løpets facebookside)

Det var tett mellom Lene Sandem Hasseleid (til v.) og Frida Byfuglien i teten på kvinnenes 5 km.  (Foto fra løpets facebookside)

Dorte Foss (53) fra Raufoss holder stadig følge med de fleste yngre konkurrenter og sikret seg lørdag 4. plass på totallista på 5 km med 21: 15. (Foto fra løpets facebookside)

Hedersløpets nettsider
Hedersløpet på Facebook

Kondisreportajser fra tidligere utgaver av Hedersløpet
2017: Internasjonalt på Akershus Festning i debuten for Hedersløpet
2018: Bare 10 mann løp fortere enn sjefen for Forsvarsstaben i Hedersløpet
2019: Thomas Asgautsen og Marita Thorsvik Hartz suverene vinnere på 10 km i Hedersløpet