170 påmeldte fra 8 nasjoner var påmeldet den første utgaven av Hedersløpet.

132 fullførte 10 eller 5km. Mens 26 marsjerte. I alt 158 fullførende.


Miltaer_start_640.jpg
Foto: Arrangøren

Fra hjemmesiden til løpet har vi sakset følgende  tekst:
Det var Plassmajor Johan Rørvik som fyrte av startkanonen på Akerhus festning. Russland, Storbritannia, Finland, Sverige, Tyskland, USA og ikke minst en stor gjeng fra Nederland hadde tatt på seg løpetøy. Nederlenderne ligger til kai i disse dager med fregattene HNLMS Tromp og HNLMS Van Amstel.

Godt vær og god stemning satte en fin ramme rundt løpet, og det var en god miks av deltakere, veteraner, stadig tjenestegjørende og ansatte i Forsvaret.

Christian_Mykland_vinner_10km_640.jpg
Christian Mykland vinner 10km.

Jon_ilseng_vinner_5km_640.jpg
Jon Ilseng tar førsteplassen på 5km
Han forteller til Kondis at distansen nok var for kort. 15.37 er i beste laget for Ilseng´en.

Sjef for Forsvarsstaben, generalløytnant Eirik Gustavson tok en kjapp 2. plass på dagens 5 km, kun slått av Jon Ilseng, og med unggutten Egil Frydenlund bak seg.
Samtidig mistenker vi at vinneren av 10 km, Christian Mykland er i familie med vinneren i kvinnenes 5 km; Margrethe Mykland?
Høsten er også tiden for forkjølelser, og både Kåre Brændeland og Ola Bø Hansen (FVT) stilte redusert men allikevel til start denne dagen. Ola Bø Hansen måtte se seg slått av sin kone Elina Krantz PÅ 10 km, hvor Elina endte opp på en fin 6. plass!
Av våre utenlandske løpevenner kom nederlenderne Roberti, Ruiter og Konings fra HNLMS Tromp, best ut på 10 km med henholdsvis 17., 18. og 19. plass. På 5 km finner vi britiske Halleron på en 8. plass og russiske Kiselev på en 9. plass.
Det var hyggelig å se at noen av barna løp også, ikke minst det spreke ekteparet Paal og Ashley (USA) Lunde, som løp med barnevogn!

Bakke_Johannessen_Gustavson_640.jpg
Høstløvet var ankommet da Hedersløpet ble arrangert. Fra venstre: Flaggkommandør Svein-Erik Bakke, med GIH Johannessen og generalløytnant Gustavson.
 
Etter løpet var det After Run på kommandantens pub, hvor Pekka og Veteran møter Veteran sto for grillmaten, og man kunne kjøpe valgfri drikke. Her ble det også premieutdeling, som var trekning på startnummer, noe som førte til at mange fikk premier ihvertfall!
Hedersløpet har vært et fint samarbeidsprosjekt mellom veteranorganisasjonene SIOPS, NROF, Veteran møter veteran, Lottene og løpegruppa i NVIO med initiativtaker Anne Birgitte i spissen, og vi takker alle for innsatsen, før, under og etter løpet! Dette bør bli en tradisjon og vi ser frem til neste års løp!

David_Slotteroey_640.jpg
Løpets yngste deltaker; David Slotterøy
 
Topp 3 på 10 km
Menn:
1. Christian Mykland  – Team Mykland –  34:11
2. Stian Slotterøy Johnsen  –  Koll IL    – 34:25
3. Birk Beron Raade  – Krigsskolen –  34:25
 
Kvinner:
1. Mona Kulseth  – Forsvaret  – 42:31
2. Ingrid M. Gjerde – Hæren  – 42:57
3. Lene Marie Stenerud – Forsvaret  – 43:18
 
Topp 3 på 5 km
Menn:
1. Jon Ilseng  –  Bøler IF – 15:37
2. Eirik Gustavson – Forsvarsstaben – 17:06
3. Egil Frydenlund  – Drammen – 17:58
 
Kvinner:
1. Margrethe Mykland  – Team Mykland – 20:51
2. Aina Helene Hole  – Åmot – 21:11
3. Eline Susanne Molde  – Oslo – 23:00

ALLE  RESULTATER