Hope Challenge Oslo er et fundraiserevent av den utfordrende sorten hvor deltagere skal sykle eller løpe opp og ned Grefsenkollen i Oslo i inntil 24 timer. Både i 2017 og 2018 arrangerte EFCT Hope Challenge i Grefsenkollen i Oslo. Deltagere i alle fasonger, aldre og form syklet opp Grefsenkollen mens de samlet inn penger til Hope for Justice. Organisasjonen jobber med å bekjempe det moderne slaveri, menneskehandel og tvangsarbeid.

Halvmaraton, maraton, 24-timers løp
I år åpnes det også for løpere, der du løper en runde opp og ned Grefsenkollen
- så mange ganger du orker på 24 timer
- eventuelt "maraton" (10 runder)
- eller "halvmaraton" (5 runder).

Løypa for løpere er en 4,88 km lang runde med 170 høydemeter, så allerede på 9 runder (43,92 km) passerer du ultraløpdistanse. Det holder bare nesten med 20 runder for å passere 100 kilometer, da har du 97,6 km og trenger en runde til over toppen før du når den milepelen. Løypa følger samme veien opp som for syklistene, men akebakken ned igjen.

Sykkelstart.jpg
De to første årene var det bare syklister på start, i år blir det også løperne med - men i ulike løyper for syklister og løpere. (Arrangørfoto)

HRS, Mount Everest, Mont Blanc eller Gadhøpiggen
Løypa for sykliister er 1,82 kilometer med 122 høydemeter opp, og samme vei ned igjen, altså 3,64 km totalt pr topptur. Her har man fire ulike konkurranser: 
- Galdhøpiggen (2469m) 21 repetisjoner,
- Mont Blanc (4808m) 40 repetisjoner
- Mount Everest (8848m) 73 repetisjoner
- High Rouleurs Society - HRS - (10000m) 82 repetisjoner.

For å klare de 82 toppturene som kreves på denne lengste distansen må det altså ikke bare klatres 10 000 høydemeter, det må også tilbakelegges en samlet distanse på 298,5 km. For å bestige Mt Everest trenger du ikke sykle lenger enn 265,7 km og for Galdhøpiggen kreves det 76,5 km.

I fjorårets konkurranse - med bare syklister - var det totalt 51 deltagere hvorav 16 i den tøffeste HRS-klassen, året før var det 10 i HRS-klsssen og 68 deltagere totalt. Rekorden for både kvinner og menn ble satt i fjor med 12:50:52 i herreklassen (Jonas Oreset, Hero) og 17:16:40 i kvinneklassen (Kim Van Oorschot). Kims resultat var verdensrekord, men ble slått senere på året.

Jonas_Orset_foto_Bjørn_saksberg2.jpg
Jonas Orset var raskest i HRS-klasssen 2018, da han fullførte 10 000 høydemeter på 12:50:52 - ny løyperekord. (Foto: Bjørn Saksberg)

Maks 100 deltagere
Deltagelsen er begrenset til 100 deltagere totalt for sykkel og løp, alle distanser samlet.
Påmeldingen er åpnet og de 10 første er påmeldt når dette skrives, like mange på løp som på sykkel og to av deltagere har valgt 24-timers løp.

Arrangementets hjemmeside
Hope Challenge Oslo  på facebook

- Dette er et rått alternativ til Bislett 24-timers, og de første har allerede meldt seg på, sier Stein Magnus Olafsrud i EFTC som arrangerer konkurransen. Han sikter da naturligvis til løpeutgaven, siden syklistene stort sett gjør distanasene sine unne godt før døgnet er over.

Det blir spennende på se hvor mange som våger å ta løpsutfordringene, og om det blir like mange løpere som syklister.
- Vi kommer til å ha to fyisoterapeuter gjennom eventet til å ta seg av slitne bein, sier Olafsrud.

Massasje.jpg
Det tilbys massasje for syklister og løpere. (Arrangørfoto)

Langing.jpg
Langing av drikke er populært, her ser vi en svært ung medhjelper som overleverer en drikkeflaske. (Arrangørfoto)

Sykkel_opp_foto_Bjørn_saksberg.jpg
Oppover Grefsenkollen... (Foto: Bjørn Saksberg)

Sykling_i_natten.jpg
Nedover Grefsenkollen... det gjelder å ikke sovne nedover her. (Foto: Bjørn Saksberg)