Men først står den aller siste utgaven av halvdistansen på programmet 2. juli i år. Tett på 1200 triatleter møtes da til 1900 m svømming, 90 km svømming og 21,1 km løping. I tillegg er det 5 km løp for Irongirls fredag 30. juni og barnetriatlon lørdag 1. juli.


Camilla_Pedersen_Danmark_AZ3T5601.jpgSvømming: Vi ser en av verdens beste triatleter, danske Camilla Pedersen, komme opp av Skeisvatnet etter 1900 m svømming. Neste år blir det 3800 meter svømming i Skeisvatnet. (Foto: Kjell Vigestad)


PRESSEMELDING FRA ARRANGØREN

Det er med stor glede at vi kan meddele at Norge endelig har fått sin første full distanse IRONMAN arrangement. Distansen er 3800 m svømming – 180 km sykkel – 42.2 km løp og er ett offisielt kvalifiseringsstevne til IRONMAN WORLD CHAMPIONSHIP KONA HAWAII. IRONMAN HAUGESUND Norway vil bli arrangert i Haugesund søndag 1 juli 2018.

Siden 2012 har vi arrangert IRONMAN 70.3 NORWAY (halv distanse) i Haugesund. Det har vært 5 år med utfordringer og læring. Det har vært umuligheter som er blitt muligheter, erfaringer er blitt løsninger og frustrasjoner er blitt til glede. Opp og nedturer har avløst hverandre. Det har vært en reise som vi har gjort sammen med gode samarbeidspartnere og 700 frivillige i felles stolthet.

IRONMAN 70.3 Norway er blitt triatlonsportens nasjonaldag og i denne perioden har antall lisensierte utøvere i Norges Triathlonforbund økt fra under 500 i 2012 til dagens nærmere 6000. Nå tar vi neste steg på IRONMAN-stigen i Norge.

IRONMAN HAUGESUND Norway vil bestå av 3800 m svømming i Skeisvatnet lokalisert 1500 m fra sentrum. Det vil være to runder hvor runde nummer 2 går i egen adskilt bane. 180 km sykkel vil gå gjennom Sveio, Haugesund, Karmøy og Tysvær kommune. Med det vestlandske landskap med fjord, hav og fjell som bakgrunn, får vi ett eventyr av en vakker, teknisk og lett krevende sykkel løype. 42.2 km løping går i fire sløyfer fram og tilbake i Haugesund sentrum. Folkefesten på indre kai passeres åtte ganger før en løper i mål samme sted.

Stemningen er og vil bli magisk. Etter 5 år og seks arrangementer på 70.3 distansen (nr. 6 går nå 2. juli) er vi utrolig glade for å komme til startstreken som arrangør for IRONMAN HAUGESUND NORWAY.

Påmelding til IRONMAN HAUGESUND Norway 2018 åpner tirsdag 4 juli 2017 kl.1200 på www.IRONMANHAUGESUND.COM


Med beste hilsen
Tone E Bendiksen & Ivar Jacobsen
Wen Events AS Haugesund
16.6.17

 

Se video fra pressekonferansen


Ivar_Jacobsen_og_Tone_Bendiksen_A20G2341.jpg
Blir satt pris på: Tone E Bendiksen og Ivar Jacobsen står bak Ironman-arrangementet i Haugesund via deres selskap Wen Events. De ser litt "betuttet" ut på bildet, som er fra premieutdelingen etter det første Ironman 70.3 Haugesund i 2012. Der fikk de spontan trampeklapp fra deltakerne som takk for et suverent arrangement. Da blir man nok litt overrasket og vet ikke helt hvordan man skal ta i mot hyllesten. (Foto: Kjell Vigestad) 


Norges Idrettsforbund hadde sitt ting tidlig på 1990-tallet nettopp i Haugesund i samme sal på Hotel Maritim som premieutdelingen for Ironman. Der vedtok Idrettstinget at særforbundene "eide" alle idrettskonkurranser i Norge innen sin idrett. Skulle det arrangeres åpne idrettskonkurranser, for eks. turrenn, så måtte en skiklubb "eie" arrangementet. De så farer i at kommersielle selskaper skulle overta de mest lønnsomme massekonkurransene og ville sette en stopper for det.

Uten at ekteparet Bendiksen/Jacobsen hadde satset egne penger på arrangementet, hadde triatlonsporten i Norge vært mye fattigere i dag. Triatlonforbundet har også vist dem tillit ved å legge norgesmesterskap i langdistansetriatlon inn i arrangement noen ganger. Det er ikke tilfeldig at Norges største triatlonklubb har vokst fram nettopp her i Haugesund i løpet av de siste fem årene.

Vedtaket fra Idrettstinget er på ingen måte glemt, men med den store betydningen Ironman 70.3 Haugesund har hatt for triatlonsporten i Norge, så er ikke dette tema når det gjelder Ironman i Haugesund. Men så har heller ikke Wen Event tjent penger på arrangementet så langt. Om de nå vil tjene penger når det nå blir full Ironman, er ingen selvfølgelighet. Det er en økonomisk kjempesatning med høyst usikkert resultat. Men skulle det gå med overskudd, så er det vel fortjent og vil også gi positive ringvirkninger for utviklingen av triatlon som idrett i Norge..


Sykl_Charlotte_Knudsen_hage_AZ3T5713.jpg
180 km sykling: Her ser vi Charlotte Knudsen i fjorårets 90 km-løype gjennom Sveio kommune. Neste år blir det 180 km sykling gjennom Sveio, Haugesund, Karmøy og Tysvær kommuner på bygdeveier i variert, men frodig landskap. (Foto: Kjell Vigestad)

Kondis.no-reportasje fra Ironman Haugesund 2016