I fjor ble Jølster Maraton avlyst, og det var også da satt opp med innlagt NM. I år går arrangementet tilnærmet normalt, og det blir både hel- og halvmaratondistanser og 10 km. Helmaraton er NM-øvelsen.

Det er gjort noen tilpasninger til koronareglene, det er blant annet begrensninger i antall deltakere, gruppestart og annet som vi etter hvert har blitt vant med på idrettsarrangement i koronaens tid.

Pr. i dag er det påmeldt 136 deltakere på maraton, ikke alle i NM-klassen, 60 på halvmaraton og 70 deltakere på 10 km.

Regjerende norgesmester på maraton er NM-vinneren fra 2019, Frew Zenebe Brkineh, Sandnes IL. Han står ikke på startlisten til årets NM, men det gjør derimot norgesmesteren fra 2018, Ebrahim Abdulaziz, Strindheim IL. 

Marthe Katrine Myhre, Lillehammer IF, er regjerende norgesmester fra 2019, en tittel hun også tok i 2018. Hun står ikke blant de påmeldte i år.

Vi ser at Eivind Øygard og Marius Vedvik er påmeldt på 10 km. Marius Vedvik tok NM-tittelen på maraton i 2016.

Se Kondis-oversikten over tidligere norgesmestere på maraton.

Les mer om Jølster Maraton.

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957