Det var i alt 47 deltakere som fullførte det tradisjonsrike Loddefjordløpet, som i år faktisk fyller 40 år. Det ble avlyst i fjor, så det har ikke fått en ubrutt rekke med arrangement. Det litt lave deltakerantallet skyldes nok også at det har vært en generell nedgang i deltakelsen i mosjonsløp etter koronapandemien.

Men det var noen skikkelig gode løpere som stilte til start, nærmere bestemt tre løpere som var nærmest i en klasse for seg selv. Det ble dermed aldri noen spennende dueller om topplasseringene.

Blant kvinnene var det Adele Norheim Henriksen som var helt suveren, hun er jo en lokal løper som etter hvert har funnet konkurransearenaer der hun har gjort det skarpt i konkurranse med gode løpere. Helgen før Loddefjordløpet tok hun en andreplass i Amsterdam Marathon, på halvmaraton.

I Loddefjordløpet løp hun 5 km på 17:49, som er omtrent samme kilometertid som hun hadde i Amsterdam. Ragnhild Korneliussen og Annette Brenner fulgte på de neste plassene, over 7 minutter etter Adele.

På 10 km var det en likeså suveren vinner med Karl Fremstad. O-løperen fra Tyrving som nå studerer i Bergen har gjort noen gateløp på 32-tallet her i år, nå løp han inn til sterke 32:32 i den litt kuperte løypen. Her var det også et stykke ned til de to andre på premiepallen, Fredrik Madsen og Aleksander Bjoroy.

Og det tredje toppløperen var Marius Sørli som tok en like suveren seier blant mennene i 5 km-løypen.

Beste kvinne på 10 km ble Bodil Hansen, ikke like suverent som de andre vinnerne, men like fullt to minutter foran Kari Sigdestad. Beate Vinkler Rasmussen tok her tredjeplassen.

Marius Sørli var den klart beste på 5 km.

Karl Fremstad.

Bodil Hansen løper for den ganske ferske gruppen som kaller seg "Løp sammen Askøy". I dag vinner hun 10 km.