59-åringen Dragsjøen Rundt kunne i år tilby løperne flott vær og mye tørrere løype enn vanlig. Grovt forklart løpes første halvdel på ganske smale stier, og siste halvdel på skogsbilvei uten trafikk. Løypa har vært lagt om flere ganger, selv om den hvert år har gått rundt Dragsjøen, vannet som forsyner blant annet Årnesfolk med vann i springen.

Løyperekord
Karoline Næss fra Ull/Kisa IL løp inn til tiden 29:28, som er første kvinnetid under 30 minutter på løypa som har vært benyttet de sneste årene. Nærmest fulgte Hedda Skatvedt  med tiden 31:10. Med så flotte forhold manglet det bare 4 sekunder på at herrevinner Glenn Røisgaard fra AHF satte løyperekord. Tiden 26:30 er bare så vidt bak Per Erik Monrsuds vinnertid fra 2010 (26:26). Junioren Morten Antonsen fra Hvam IL løp inn til 2. plass 43 sekunder etter vinneren.

Glenn Røisgaard, her i et løp i Stomperudkarusellen tidligere i år. (Foto: Olav Engen)