UM_Jessheim_2020_logo.pngMasse bilder fra mellom- og langdistansene er lastet opp til vårt bildegalleri der du kan se bildene og eventuelt kjøpe høyoppløselige bilder.

Se link til alle reportasjene lenger ned, der du også ser mange av bildene.

UM i friidrett ble arrangert på Jessheim friidrettsstadion 28.-30. august. Årets mesterskap var redusert til bare å omfattene aldersklassene 15, 16 og 17 år, og altså uten klassene for 18-19 år som bruker å være med i UM.

Junior-NM for to uker siden var bare for utøvere 18-22 år, så det er ikke dobbelt opp for noen aldersklasser i år med tanke på UM/Junior-NM:
Les alle reportasjene fra årets Junior-NM

Mesterskapet skulle i utgangspunktet blitt arrangert i Trondheim, men grunnet korona-situasjonen måtte de melde avbud og da tok Ull/Kisa på seg ansvaret. Ull/Kisa arrangerte jo UM også i fjor, og har solid rutine på dette med friidrettsmesterskap.
Les alle reportasjene fra UM 2019

Vår mann på Jessheim: Samuel Hafsahl (Foto: Olav Engen)

UM hjemmeside med deltagerlister og komplett tidsskjema
Mesterskapet blir streamet på Direktesportalen dagene: UM Friidrett

Bildereportasjer mellom- og langdistanser: 800 m – 2000/3000 m – 1500/2000 hinder

Fredag:

G17_3000m_heat2_Vebjørn Kårvatn_mål_DSC9440.jpg3000 meter J17 / G17:
Ingeborg Østgård fra FIK Ren-Eng og Vebjørn Hovdejord fra Snøgg friidrett løp inn til gullmedaljer på 3000 meter i UM på Jessheim stadion fredag ettermiddag. (K+) Ingeborg Østgård og Vebjørn Hovdejord vant 3000 meter i 17-årsklassene
(OPPDATERT MANGE BILDER)

J16_1500mh_Vanngrav_DSC9596.jpg1500 hinder J15 / J16:
Malin Hoelsveen fra Raufoss Friidrett og Anne Marie Nordengen Sirevåg fra SK Vidar vant J15 og J16 på 1500 meter under UM påJessheim stadion. Det var Malin som fikk den beste tiden av de to. (K+) Malin Hoelsveen (J15) og Anna Marie Sirevåg (J16) vant 1500 hinder

G15_1500mh_vanngravpassering felt_DSC9645.jpg1500 hinder G15 / G16:
Simen Gløgård Stensrud fra Nittedal IL og Mathias Vanem Aas fra Steinkjer FIK vant henholdsvis G15 og G16 på 1500 hinder i UM på Jessheim fredag kveld. (K+) Simen Gløgård Stensrud (G15) og Mathias Vanem Aas (G16) vant 1500 hinder

Lørdag:

J15_800m_Heat3_Malin Hoelsveen (349)_DSC9887.jpg800 meter J15 / J16:
Malin Hoelsveen fra Raufoss IL vant soleklart J15 på 800 meter i UM, mens det var betydelig mer spennende i J16 der Leona Vedvik Andersen fra Tønsberg FIK slo Ella Njaastad Skjesol fra Ranheim IL med fire hundredels sekund. (K+) Malin Hoelsveen suveren i J15, Leona Andersen Vedvik vant J16 på 800 meter

G15_800m_Heat2_Spurt_DSC9926.jpg800 meter G15 / G16:
Casper Granheim Åkvik fra Sturla IF og Sigurd Egeland Valseth fra Verdal FIK løp inn til gull og sølv på 800 meter i G15 i UM. De hadde 16. og 18. beste årsbeste i aldersklassen og kom ikke med i det beste heatet. Men, i heatet med de raskeste løperne var det ingen som ville løpe fort.  I G16 vant Phillip Morken fra FIL AKS-77. (K+) Casper Granheim Åkvik sjokkvant G15 mens Philip Morken vant G16 på 800 meter

J17_2000mh_Sigrid Alvik (513)_DSC0012.jpg2000 hinder J17 / G17:
Sigrid Alvik fra IL Tyrving, som i fjor løp 2000 hinder på verdens 6. beste tid i aldersklassen, slo lørdag sin egen pers da hun vant UM 17 år på Jessheim. Vebjørn Hovdejord fra Snøgg Friidrett tok sitt andre gull i UM da han vant hinder i G17. (K+) Soleklar seier til Sigrid Alvik på 2000 hinder J17, Vebjørn Hovdejord vant G17

Søndag:

G17_800m_Heat4_Ole Jakob Høsteland Solbu (5)_Vinner_DSC0196.jpg800 meter J17 / G17:
 Ingeborg Østgård fra FIK Ren-Eng og Ole Jakob Høsteland Solbu fra Ås IL  vant 800 meter i 17-årsklassene i UM på Jessheim søndag. Ingeborg måtte spurte for seieren mens Ole Jakob avgjorde løpet allerede i siste sving. (K+) Ingeborg Østgård (J17) og Ole Jakob Høsteland Solbu (G17) vant 800 meter​

G15_2000m_Heat2_Andreas Fjeld Halvorsen (530)_Mål_DSC0312.jpg2000 meter J15 / G15:
Malin Hoelsveen fra Raufoss IL løp søndag inn til sitt tredje suverene gull på mellom- og langdistanse i J15 i årets UM. I G15 fikk Andreas Fjeld Halvorsen fra SK Vidar revansj etter at han bommet på gullet på 800 meter dagen før, og vant 2000 meter med solid margin. (K+) Malin Hoelsveen (J15) og Andreas Fjeld Halvorsen (G15) vant 2000 meter

J16_3000m_Anna Marie Nordengen Sirevå (531)_Heat_DSC0407.jpg3000 meter J16 / G16:
Favoritten Oskar Opstad Vike fra IL Runar vant 3000 meter for G16 i UM mens Anna Marie Nordengen Sirevåg fra SK Vidar holdt unna for Leona Andersen Vedvik i J16. (K+) Oskar Opstad Vike (G16) og Anna Marie N. Sirevåg (J16) vant 3000 meter​

Kappgang_pallen_DSC0043.jpg2000 meter kappgang:
På fem klasser i UM var det 6 deltagere totalt, og altså 5 gullmedaljer. Raskest av alle var Maren Karlsen Bekkestad fra Sturla IF som vant J17 på en veldig sterk tid. (oppdatert 1.9. med fagkommentarer)