Det var laget i stand en full dag med aktiviteter for barn og unge i forkant av konkurransene. Der fikk alle som ville prøve seg med både laserskyting, hinderløype og låne alt av rulleskiutstyr. Aktivitetsstasjonene skulle bidra til å styrke idrettsglede og gi flest mulig en sjanse til å oppleve mesteringsfølelse. Alt var gratis og med et fantastisk sommervær var det mange som benyttet seg av tilbudet denne dagen.

I konkurransene var det landslagsløperne som viste seg sterkest. Det startet med en prolog der det var de samme tre jentene som hevdet seg best i både prolog og den påfølgende jaktstarten. Lotta Udnes Weng satte inn en god sluttspurt og sikret seg med det seieren foran Helene Marie Fossesholm som gledelig viste god sportslig framgang. Nummer tre ble tvillingsøster, Tiril Udnes Weng.

I herreklassen var det sølvvinneren fra vinterens verdensmesterskap i Planica på 15 kilometer skøyting som var den sterkeste både i prologen og i jaktstarten. Det skulle vise seg å være viktig med gode resultater i prologen. Østberg Amundsen gikk ut med fem sekunders forsprang på Daniel Stock som går for Team Aker Dæhlie. Dette ble også rekkefølgen i mål etter endt jaktstart. Nummer tre ble Kjelsås-løperen David Thorvik som lå som nummer fire etter prologen tett bak Håvard Moseby på tredjeplass. Nevnte David Thorvik vant spurten i det 7 mann store feltet som jaget de to i front på jaktstart delen. 

Nå venter samlinger for alle landslagene før de tar en liten samlingspause før alle møtes igjen i slutten av juli eller helt i starten på august. 

Hjemmesiden til arrangementet 

Komplette resultater finnes her.